„O singură aplicație online înghite din timpul tinerilor 32 de ore pe lună! Cei din generația Z sunt cei mai afectați: par să fie tot timpul cu telefonul în mână și asta se traduce într-o dependență greu de tratat”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Aplicația care ne „mănâncă” 32 de ore pe lună

„- Cam aproape toată ziua, cel mai mult mă uit pe TikTok din toate aplicațiile.


- Câte ore petreci pe TikTok, cât îți arată?
- Azi am petrecut momentan trei ore, și de abia am început ziua.
- Până la ce oră estimezi că stai pe TikTok?
- Două-trei dimineața. Dacă s-ar scoate, nu știu ce aș face cu viața mea”, a spus o tânără.
La cei 19 ani, Bianca mărturisește că a devenit dependentă de mediul online. Pe sub privirile craiovencei trec zilnic mii de filmulețe.
„- Dacă ți-ar lua cineva telefonul pentru două zile?
- N-aș putea! M-aș duce mi-aș cumpăra altul, trebuie să mă uit neapărat pe TikTok! De când mă trezesc, până mă culc. Când mă plictisesc, stau pe TikTok.
- Și ce urmărești, ce tipuri de conținuturi?
- Meme-uri, despre unghii, fac și eu TikTok-uri. TikTok-ul chiar e o dependență pentru oameni. Și mami se uită pe TikTok.

- Ți-ai influențat părinții?
- Daaa. Păi îmi dă inimioare și comentarii”, a mai spus Bianca.
Tinerii din generația Z sunt lipiți de telefon 32 de ore pe lună, adică echivalentul a 4 zile de muncă. Într-un an se adună 48 de zile lucrătoare. Primul pericol ține de scăderea puterii de concentrare și de o stare continuă de agitație. Apoi vin provocările periculoase răspândite în mediul online.

Citește și: VIDEO- Prețul biletelor de avion începe să fie decis de inteligența artificială

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Sunt și anumite provocări periculoase. Chiar sunt copii mulți dintre ei care vor să ajungă sus făcând provocări de astea”, a spus un tânăr.
Tot în mediul online, clipurile agresive, sexuale sau care dau dependență sunt extrem de răspândite. 
În senatul american, directorii Meta, TikTok, X, Snapchat și Discord, rețele de socializare cu acoperire globală, au fost audiați.
Senatorii americani au vorbit despre abuzurile sexuale la care au fost supuși unii minori prin intermediul platformelor online și despre lipsa de protecție a celor mici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: