„România este o țară de vânzători, șoferi și agenți de securitate. Acestea sunt cele mai des întâlnite profesii din țara noastră. Vorbim de niște meserii care nu au neapărat nevoie de studii superioare, astfel că și salariile se află cu mult sub medie”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Topul meseriilor din România

Ștefania este vânzătoare de 30 de ani în Piața Obor din Capitală.

O meserie care necesită multă răbdare, ne spune femeia. Zi de zi intră în contact cu sute de oameni, dar nu fiecare interacțiune este una plăcută.
Ștefania are meseria cea mai răspândită din țara noastră. Conform datelor oficiale, aproape 150 de mii de români sunt vânzători, iar alți 190 de mii lucrează în magazine, dar în spatele rafturilor. Salariul mediu pentru această poziție se învârte în jurul a 2.900 de lei.

Citește și: VIDEO- Pedichiura porcilor este o afacere în toată regula. Antreprenor: "Este un succes și totodată o plăcere"

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pe locul doi în topul celor mai populare joburi de pe meleagurile noastre se află cea de șofer. Fie că vorbim de cei care conduc camioane sau taxiuri, cei care-și câștigă pâinea la volan reprezintă o pondere importantă.
Nicoleta Costea este șofer de ride-sharing de aproape 3 ani. Ea a terminat Facultatea de Limbi Străine, iar ani buni a fost profesor, dar a simțit nevoia de schimbare.
Cifrele de la Inspecția Muncii arată că aproximativ 300.000

de români trăiesc din condus. Salariile în domeniu pot ajunge până la 9.000 de lei dacă vorbim de curse peste hotare.
O altă meserie care i-a atras pe mulți este cea de agent de securitate. Dani și-a dorit mereu adrenalină, iar acum în fiecare zi este gata să sară în ajutor în caz de nevoie.
Un agent de pază câștigă în medie 3.500 de lei. Sunt peste 85 de mii de români care lucrează pe post de agent de securitate. Pe lângă aceste meserii preferate, mai avem sute de mii de muncitori necalificați, manipulanți de mărfuri și asistenți medicali.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si