,,Pentru ei, performanța este a doua natură! Vorbim despre sportivii noștri cu care ne mândrim și alături de care avem emoții la fiecare competiție internațională. Anul acesta, la Jocurile Olimpice de la Paris, fiecare român din țară și nu numai, va trăi trup și suflet competiția, cu sportivii care ne reprezintă țara. Alături de sportivii țării noastre vor fi și băieții trupei Voltaj, care au lansat o piesă motivațională pentru concurenți.

Despre asta și multe altele stăm de vorbă acum cu liderul trupei, Călin Goia'', a transmis Cristina Dorobanțu.

Imnul Voltaj pentru sportivi

Cristina Dorobanțu: Călin, ati scos recent o piesă motivațională, din toată inima pentru români. Cum ați primit această propunere de a face această piesă?

Călin Goia: Da și inima pentru sportiv, ci și pentru suporter pentru că și ei au nevoie de un imbold așa și de o stare în momentul în care privesc la televizor sau sunt acolo să-i susțină pe sportivii noștri.

Am fost foarte încântați de propunerea venită din partea comitetului olimpic. Piesa ,,Din toată inima pentru România'' a apărut 2015, în urma participării noastre la Eurovision când și noi cumva am fost susținuți în finală de o țară întreagă și am avut așa un sentiment foarte bun și întors de acolo ne am gândit că trebuie să facem ceva mai mult timp postura de artiști pentru țara noastră și a apărut această piesă.

Ulterior ea a fost preluată de stadioane unde de echipe de handbal, de exemplu, care puneau piesa fie la antrenamente, fie după o victorie. A fost o chestie așa de adopție naturală a acestei piese și cred că de aici le-a venit și celor de la comitetul olimpic ideea de a folosi aceeași piesă doar cu versuri schimbate ca să fie mai targetată așa pe ce se va întâmpla la Paris.

Cristina: Despre videoclip ce-mi spui? Recunosc fețe acolo, spune-mi tu!

Călin Goia: A fost o zi de 23 decembrie în care am filmat undeva la izvorani. Ne-am întâlnit pe rând cu luptătoare, boxeuri, înotători, de la scrimă, de la canotaj, mă rog toți sportivii pe care și vedeți și David Popovici.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

A fost Cătălin Chirilă, mă rog tu aproape tot lotul olimpic a fost prezent în ziua respectivă mai puțin echipa de polo și mă rog s-au filmat și în alte zile cu ceilalți sportivi.

Pentru noi a fost emoționant pentru că sunt niște persoane speciale, cei care ne reprezintă acolo este sportiv de performanță care muncesc foarte mult dincolo de talentul pe care îl au și au tot respectul nostru și a fost o emoție așa dar în același limb a fost emoție și pentru ei mai ales că nu filmaseră videoclipuri muzicale și nu înțelegeau ce înțelegeau ce vrea regizorul de la ei.

Le spunea săriți, cântați, noi nu știm să cântăm, da nu trebuie să mimăm adică cumva la început erau stingheri timp de experiență da dar după după vreo două trei duble au început să se simtă și ei bine și în largul lor.

Cristina Dorobanțu: Am înțeles că veți merge cu sportivii la Paris

Călin Goia: Da.

Avem acolo un eveniment pe data de 1 august, mijlocul olimpiadei la Ambasada României. Foarte bucuros și pentru călătoria asta și sper să reușim să vedem și o probă olimpică, ar ne ducem acolo tot așa ca încurajare să cântăm să să fim alături de echipa echipa noastră.

Cristina Dorobanțu: Când vine vorba de România, tu ești un patriot convins.

Citeste si: Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de sus, dar asta e chestia lui, așa privește el oamenii!"- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Călin Goia: Da, îmi place țara noastră, sunt mândru că sunt român. Cred că asta e a treia piesă de gen și consider că trebuie să ne iubim țara cu toții și să încercăm fiecare dintre noi să facem din postura pe care o avem cât mai multe pentru a schimba în bine fața țării noastre și eu cred că trebuie să așteptăm mai puțin de la cei de sus și să facem noi mici schimbări în jurul nostru încât să ne fie așa cum ne dorim.

Cristina Dorobanțu: Ce semnifică pentru omul Călin Goia acest proiect?

Călin Goia: Mi se pare că muzica întotdeauna a putut să îți dea o anumită stare și cred că piesa asta poate să-ți dea exact starea aia care să te ducă spre victorie și care să te motiveze să tragi și mai mult este fix o încurajare și consider că e e un lucru foarte important și mă bucur că noi am

fost aleși să facem acest lucru pentru echipa olimpică în vară la ce să ne așteptăm un hit al verii,

Pe scurt facem 25 de ani de la prima lansare actuală și vrem să sărbătorim treaba asta printr-un turneu național lucrăm și la piese noi dar proiectul ăsta de 25 va fi anul ăsta în jurul Voltaj.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: