Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Un nor de praf saharian se indreapta spre Romania. Cum ne va afecta

Un nor de praf saharian se apropie de Romania! Specialistii avertizeaza ca ne asteapta cateva zile dificile, cu multe ploi, care vor favoriza depunerea unui strat dens de praf rosiatic. Norul vine dinspre Sahara si va atinge apogeul in aproximativ 72 de ore. Acesta poate fi foarte periculos pentru cei care au diverse afectiuni la plamani sau la caile respiratorii.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Florinela Georgescu, director ANM: Ceea ce avem aici, pe ecran, este o modelare adica o posibila evolutie, o deplsare a norului de praf saharian in zona mediteraneana si mai la nord, inspre tara noastra.

Jumatatea de vest a tarii va fi lovita in plin de norul de praf iar efectele se vor vedea in doar cateva ore.

Citeste si: A nins in Sahara, pentru a treia oara in ultimele patru decenii! Zapada s-a depus peste dune

Florinela Georgescu, director ANM: Va ajunge acest praf deasupra romaniei vineri si sambatra si atunci ii vom simti prezenta, pentru ca pe jumatatea de vest va ploua si este posibil caa praful sa se depuna in urma ploilor

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Din cauza vremii schimbatoare din tara noastra, particulele de praf nu vor fi resimtite prea mult in aer, dar se vor depune peste tot.

Se va vedea in cantitati destul de mari pe masini si pe geamuri, insa medicii ii sfatuiesc pe romani sa nu se grabeasca sa il stearga, pentru a evita inhalarea sa.

Citeste si: Cel mai intins oras din lume este de 6.000 de ori mai mare ca Parisul, dar cu o densitate mai scazuta ca in Sahara

Rodica Tanasescu, medic de familie: Ar putea exista niste efecte fizice neplacute pt pacientii cu boli cornice respiratorii si ma refer la bronhospasm, adica lipsa aerului, dispneea sau ar putea declansa, de exemplu, o criza de astm bronsic.

Pentru ca spre sfarsitul saptamanii vremea se anunta din ce in ce mai buna, cu temperaturi de peste 20 de grade si soare puternic, ar putea exista tentatia petrecerii timpului in natura. Pana la trecerea norului de praf saharian, acest lucru este de evitat, spun medicii.

Rodica Tanasescu, medic de familie: Concentratia este relative mare fata de obisnuitul aerului pe care il respiram zi de zi, este vorba de bioxide de siliciu, dar e vorba si de alte componente colorate, care fac acest praf sa fie roz.

Varstnicii, copiii dar si pacientii cu diverse complicatii ale plamanilor, trebuie sa fie precauti si sa evite inhalarea particolelor de praf rosiatic. Norul va parasi tara noastra chiar in ajunul Pastelui, insa odata cu disparitia lui, vremea se va raci.

Norii de praf saharian sunt un fenomen tot mai des intalnit in ultimul timp. Astazi, la nivel mondial, se formeaza aproximativ 80 de asemenea furtuni, anual.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI