Un preot român a căzut, la propriu, în mare după ce a aruncat crucea în ziua de Bobotează. Bărbatul s-a dezechilibrat și nimeni nu a reușit să îl țină pe platformă. 

Bărbatul făcea parte dintr-un sobor de 5 preoți. Mai mulți enoriași au venit în ajutorul lor și l-au ajutat să se ridice.

Citește și: Calendar ortodox 8 ianuarie 2023. Ce sărbătoare este duminică?

Preotul român a căzut în apă

Totul s-a petrecut la Torvaianca, o localitate în apropiere de Roma. Momentul a fost filmat și apoi a fost distribuit pe rețelele sociale, devenind viral.

Capetele bisericești au urcat pe o platformă pentru a arunca crucea în mare. Printre ei se afla și preotul român care a ajuns direct în apă, după ce s-a dezechilibrat și a căzut.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Preotul nu a pățit nimic.

I-au sărit în ajutor mulți credincioși, salvându-l astfel din apele reci ale Mării Tireniene. Toată comunitatea de români care a fost prezentă la ceremonie, au putut să vadă incidentul nefericit.

Citește și: VIDEO- Zeci de mii de credincioși au participat la slujba de Bobotează de la Constanța

De ce se aruncă crucea în apă de Bobotează

Potrivit tradiției, în ziua de Bobotează, pe 6 ianuarie, apele se sfințesc, motiv pentru care se aruncă o cruce sfințită în mare. 

Alte tradiții spun că bărbații puternici și curajoși se vor arunca în mare pentru a recupera crucea. Se spune că cel care reușește acest lucru va avea un an cu adevărat bogat de partea sa.

Citește și: Mesaje de Bobotează 2023: Urări și felicitări pentru Botezul Domnului: ”Bucurie, vindecare, reuşită şi mult spor în toate!”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si