Un youtuber al cărui avion de mici dimensiuni s-a prăbușit într-o pădure națională din California a recunoscut că a doborât avionul pentru a crește numărul de vizionări pentru un acord de sponsorizare, au declarat autoritățile joi.

Citește și: O rusoaică a lăsat un bilet pe mormântul părinților lui Putin. Ce pedeapsă a primit femeia de 60 de ani pentru mesajul batjocoritor

Trevor Jacob, în vârstă de 29 de ani, a făcut declarația într-un acord de recunoaștere a vinovăției depuse la tribunalul federal din Los Angeles.

Citește și: Misterul "Triunghiul Bermudelor", rezolvat. Un savant știe de ce dispar vase și avioane în „Triunghiul Diavolului”

Conform sursei citate, Jacob a pledat vinovat pentru acuzația de distrugere și ascundere cu intenția de a obstrucționa o anchetă federală, infracțiune care presupune o pedeapsă maximă de 20 de ani după gratii, a declarat biroul procurorului american din California Centrală într-un comunicat de presă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Jacob a postat videoclipul incriminat pe YouTube, cu titlul „I Crashed My Airplane”, pe data de 23 decembrie 2021.

Până în momentul de față, clipul de aproape 13 minute a strâns peste 3 milioane de vizualizări.

Filmul prăbușirii avionului în munți

Videoclipul îl arată pe Jacob, descris în acordul de pledoarie ca fiind un pilot și parașutist cu experiență, decolând de pe aeroportul orașului Lompoc cu un Taylorcraft BL-65 cu aproape o lună înainte de a publica videoclipul online.

Citește și: Un bărbat în scaun cu rotile a fost lăsat să se târască din avion: ”Oricine își dorește să fie tratat în mod egal”

După aproximativ un minut de înregistrare, când Jacob zboară peste Pădurea Națională Los Padres, o cameră montată pe aeronavă arată că elicea pare să nu mai funcționeze.

Camerele îl arată pe Jacob sărind din avion și deschizând o parașută în timp ce aeronava se prăbușește în munți. 

Într-o declarație pentru The New York Times după accident, Jacob a spus: „Pot spune cu mâna pe inimă că nu mi-am prăbușit intenționat avionul pentru vizionări pe YouTube”. 

Conform acordului încheiat cu procurorii federali, Jacob a recunoscut că intenționa să folosească videoclipul pentru un contract de sponsorizare cu o companie care producea portofele.

Pentru a semna contractul de sponsorizare avea nevoie de un număr semnificativ de vizualizări pe canalul său de YouTube.

Un youtuber a prăbușit un avion pentru mai multe click-uri

Un youtuber a prăbușit un avion pentru mai multe click-uri

[Sursa foto: Captură YouTube]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si