Un lider al grupării teroriste Hamas a sfârșit un interviu pentru BBC într-un mod mai puțin obișnuit, după ce a fost întrebat cum motivează el uciderea oamenilor nevinovați din Israel.

Este vorba despre un membru al biroului politic Hamas, Ghazi Hamas, care a oferit joi un interviu pentru BBC. Reacția lui a fost una total neașteptată.

Citește și: Jurnalistul din Palestina, a cărui familie a fost ucisă într-un atac, s-a întors la muncă. Cine este Wael Al-Dahdouh?

Presiunea unui jurnalist l-a făcut pe liderul Hamas să-și arunce microfonul

Hamad a susținut în fața jurnalistului BBC că decesele civililor au avut loc pe fondul unor confruntări și că acestea nu au fost planificate în avans. În plus, el a adăugat că Hamas a primit ordin să atace doar soldații israelieni.

„Nu a existat nicio comandă de a ucide civili. Zona atacului a fost foarte mare, sunt mulți oameni acolo și au avut loc ciocniri și confruntări", a spus liderul Hamas pentru BBC.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Nu sunt confruntări, ați invadat case",

i-a răspuns jurnalistul BBC care îl intervieva.

„Pot să vă spun că nu am avut nicio intenție sau decizie de a ucide civili", a susținut Hamad.

„Cum justificați uciderea unor oameni în timp ce dormeau, a unor familii întregi?", l-a mai întrebat jurnalistul.

Atunci când a auzit această ultimă întrebare, bărbatul și-a scos microfonul atașat la haina pe care o purta și a spus direct: „Vreau să pun capăt acestui interviu, acum”.

Citește și: Reprezentanții Hamas și un oficial iranian se află în vizită la Moscova. Liderul palestinian Mahmoud-Abbas va merge și el să discute cu Vladimir Putin

Jurnaliștii străini au văzut imagini cu masacrele Hamas

Unul dintre liderii Hamas și-a aruncat microfonul în timp ce discuta cu un jurnalist despre uciderea oamenilor nevinovați din Israel: „Opresc acest interviu”

Unul dintre liderii Hamas și-a aruncat microfonul în timp ce discuta cu un jurnalist despre uciderea oamenilor nevinovați din Israel: „Opresc acest interviu”

[Sursa foto: Facebook]

În cursul zilei de luni, guvernul israelian le-a arătat jurnaliștilor, în jur de 200, un montaj de circa 43 de minute cu imagini cu crimele, torturile și mutilările comise de teroriștii Hamas asupra oamenilor nevinovați din Israel la începutul lunii octombrie.

Presa internațională, citată de antena3.ro, a vorbit despre faptul că în pregătirea operațiunii sale, Hamas i-a instruit pe combatanții săi pentru a ucide civilii din Israeli și pentru a-i lua ostatici.

„Ceea ce se vede în imagini sunt crime împotriva umanității. Imaginile demonstrează că teroriștii Hamas au intrat în Israel cu unicul scop de a ucide civili. De ce ar lua o persoană o cameră GoPro la un astfel de atac? Pentru că se mândrește cu ceea ce face", au fost cuvintele rostite de purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, către jurnaliști, înainte ca filmul să înceapă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si