„Despre aceste tradiții magice vorbim în această dimineață cu solista de muzică populară Valeria Arnăutu, care ne-a făcut o surpriză și a venit în platoul Știrilor cu un grup de copii frumoși, care ne vor colinda ”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Valeria Arnăutu și colindătorii, în platoul Știrilor Kanal D

Simona Pătruleasa: Bună dimineața și bine ați venit!

Valeria Arnăutu: Bună dimineața, bine v-am găsit!

Simona Pătruleasa: Avem și doi invitați speciali. Cine sunt ei?

Citește și: VIDEO- Marius Dochița, despre sărbătorile în Bucovina. Artistul a pregătit un colind despre această perioadă

Valeria Arnăutu: Au mai fost în platou aici la dumneavoastră. Sunt Papi și Minnie. Papi are zece ani și este tăticul ei și ea este Minnie și noi am lansat astă vară o colecție de consume populare pentru animăluțe, căței, pisicuțe, fiecare ce iubește și am venit astăzi pentru că ei însoțesc grupul de copii, copiii mei colindători și am zis să vă facem așa o bucurie dumneavoastră și telespectatorilor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Simona Pătruleasa: Vrem să aflăm cât de importante sunt tradițiile pentru dumneavoastră, pentru copii. 

Valeria Arnăutu: Fără tradiții ne-am pierde identitatea și pentru că suntem un popor atât de bogat spiritual de la tradiții până la port, după cum se poate și vedea. Eu am crescut într-o casă de meșter popular, bunica mea a fost meșter popular, a fost și membru al Academiei Artelor Tradiționale și de la ea și nu numai am învățat să prețuiesc tot ce ne-au lăsat străbunii și atunci încerc să transmit mai departe acest lucru prin toți copiii pe

care îi îndrum. În această perioadă mă simt copil, mă simt ca pe vremuri, când colindam ulițele satelor și îmi place să merg cu ei la colindat peste tot. 

Simona Pătruleasa: Văd că și ei poartă cu multă mândrie costumul popular românesc.

Valeria Arnăutu: Da, unii copii, din păcate, n-au putut veni pentru că sunt multe activități și la școli în această perioadă, sunt târguri și evenimente dedicate Crăciunului, unii au mai fost și un pic răciți.

Simona Pătruleasa: Ce înseamnă pentru ei tradițiile noastre?

Valeria Arnăutu: Pentru ei este minunat că ei pot crește în ton cu tradițiile și prețuim tradițiile. Voiam să vă spun că o parte dintre ei poartă costume populare din colecția mea personală.

Întreg materialul îl puteți urmări mai jos.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si