Veste bună pentru proprietarii de mașini. Plafonarea tarifelor RCA se prelungește  pentru încă trei luni. Guvernul va lua această hotărâre, în ședința de astăzi. Cu mai multe detalii ni se alătură colega mea, Diana Buzea, a transmis Cristina Dorobanțu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO-Vești noi pentru conducătorii auto! Apar modificări pentru polițele RCA. Ce trebuie să știe șoferii

Plafonarea tarifelor RCA se prelungește

Guvernul a stabilit prelungirea plafonării tarifelor RCA, până la finalul lunii iunie, pentru că există în continuare un dezechilibru pe piața asigurărilor auto. Această măsură ar fi trebuit să expire la finalul acestei luni, însă în ședința Guvernului de astăzi a luat decizia de continuare, ceea ce înseamnă că tarifele RCA vor fi plafonate la nivelul din data de 28 februarie 2023, așa cum era stabilit inițial. Însă asiguratorii nu sunt de acord cu această măsură, spun ei că nu se ține cont de rata inflației, și că de altfel este o măsură care contravine normelor Uniunii Europene. Mai spun ei că toate aceste măsuri pe care le ia Guvernul nu sunt un medicament minune și că ar trebui să se vină cu alte soluții. Vă reamintesc aici că la finalul anului trecut, din zece milioane de mașini din România, doar șapte aveau asigurări auto.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si