Viorica Dăncilă conduce partidul din vara acestui an, ocupând funcția după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare.

Viorica Dăncilă- membru PSD din anul 1996

Dăncilă este membru PSD din anul 1996, prima funcție importantă pe care a ocupat-o în cadrul partidului a fost cea de președinte al organizației de femei.

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Calendarul complet al votului din luna noiembrie

Viorica Dăncilă a fost aleasă în 2009 în Parlamentul European

În anul 2009, Viorica Dăncilă a fost aleasă pe listele PSD în Parlamentul European, iar în 2014 a câștigat un nou mandat. Dăncilă a renunțat la Parlamentul European în 2018, atunci când a fost numită în fruntea Guvernului.

Viorica Dăncilă – candidat PSD la alegerile prezidențiale 2019
Viorica Dăncilă declaratie BEC

Viorica Dăncilă a strâns 1,5 milioane de semnături

Viorica Dăncilă a strâns aproximativ 1,5 milioane de semnături, pe care le-a depus ulterior la BEC.

"Am convingerea că românii îşi doresc un altfel de preşedinte, că îşi doresc un preşedinte care să iubească România şi pe români, am convingerea că avem nevoie de echilibru în această ţară.

Avem nevoie de un preşedinte activ care să fie de fiecare dată în mijlocul oamenilor, un preşedinte care să respecte Constituţia şi care să aibă în vedere o relaţie interinstituţională corectă cu Parlamentul.

Am convingerea că avem nevoie de preşedinte care să susţină un pact pentru bunăstarea românilor", a declarat Dăncilă, în fața Biroului Electoral Central.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Dăncilă, scrisoare deschisă către Klaus Iohannis: Fac către dumneavoastră un apel la responsabilitate şi umanitate

Citeste si: Surse: PNL are semnăturile necesare pentru demiterea Vioricăi Dăncilă

Citeste si: Cine sunt candidaţii la alegerile prezidenţiale din 2019

Când au loc alegeri prezidențiale 2019

Campania electorală începe, în mod oficial, pe 12 octombrie, iar primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie. În timp ce, al doilea tur la alegeri prezidențiale 2019 are loc pe 24 noiembrie.

Românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegeri prezidenţiale 2019 pe 8.9 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur pe 22, 23 și 24 noiembrie 2019.

Viorica Dăncilă – candidat PSD la alegerile prezidențiale 2019
Viorica Dăncilă – candidat PSD la alegerile prezidențiale 2019

Alegeri prezidențiale 2019- CALENDAR

Potrivit calendarului alegeri prezidențiale 2019, primul tur are loc pe data de 10 noiembrie, iar al doilea tur este programat pe data de 24 noiembrie, asta în cazul în care niciunul dintre candidații la prezidențiale 2019 nu obține 50% +1 dintre voturi.

De această dată, ca o noutate, este faptul că româniii din diaspora pot vota. În primul tur la prezidențiale o pot face în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, pe 22, 23 și 24 noiembrie.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Citeste si: Cine nu mai candidează la alegerile prezidenţiale 2019

Citeste si: Viorica Dăncilă și-a depus candidatura la alegeri prezidențiale 2019. Câte semnături a strâns

O altă noutate față de anii precedenți o reprezintă faptul că alegătorii, care la ora 21:00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23:59. Ușile nu li se mai închid în nas, sunt lăsați să voteze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si