Vladimir Putin se declară în favoarea negocierilor şi diplomaţiei pentru depăşirea tensiunilor din jurul Ucrainei şi consideră deschiderea pentru negocieri exprimată de preşedintele american Joe Biden drept „un semnal pozitiv”.

Citeste si: Rusia a anunțat că a retras tancuri și echipament militar din Peninsula Crimeea

Autoritățile ruse au transmis miercuri că au retras mai multe tancuri și echipamente militare din Peninsula Crimeea, după ce au finalizat exerciții ordonate de comandanții militari.

Kremlinul, deschis la negocieri cu SUA

„Este un lucru pozitiv că SUA şi-au exprimat la rândul lor deschiderea pentru negocieri serioase”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a salutat apelul lui Joe Biden adresat direct cetăţenilor ruşi, însă a adăugat că ar fi fost mai bine dacă preşedintele american i-ar fi îndemnat pe ucraineni să nu mai tragă unii în alţii, potrivit Agerpres.

Citeste si: Președintele SUA, Joe Biden: Rusia își face singură rău dacă atacă Ucraina (VIDEO)

„Cetăţeni ai Rusiei, nu sunteţi duşmanii noştri”, a spus Joe Biden, asigurând că nici SUA, nici NATO nu constituie o „ameninţare” pentru această ţară.

Citeste si: Joe Biden susține că un atac al Rusiei e „încă posibil”

Amenințările din Occident, "repetate ca o mantra"

Răspunzând la discursul televizat de aseară a președintelui american Joe Biden, Kremlinul a transmis că este sătul de amenințările din Occident, repetate ca o mantra, informează Sky News.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Kremlinul a mai spus că salută faptul că Joe Biden se gândește la poporul rus, dar ar fi fost mai bine dacă președintele SUA i-ar fi îndemnat pe ucraineni să nu se mai împuște între ei.

Rusia: "Negocierile se anunță foarte dificile"

Potrivit oficialilor de la Kremlin, negocierile care se anunţă vor fi „foarte dificile”. Pentru Rusia, ele ar urma să ducă la o reformare a arhitecturii de securitate europeană rezultată după Războiul Rece.

„Acesta va fi un lucru foarte dificil, va fi nevoie de multă flexibilitate de ambele părţi, de voinţă politică”, a mai spus Peskov. Rusia cere să se pună capăt politicii de extindere a NATO, un angajament că nu vor mai fi desfăşurate arme ofensive în apropiere de teritoriul rus şi retragerea infrastructurii NATO şi Europa de Est.

Kremlinul a transmis miercuri că este sătul de amenințările din Occident, repetate ca o mantra

[Sursa foto: Twitter]

Aceste cereri au fost respinse de Occident, care a propus în schimb negocieri asupra altor subiecte, precum controlul armelor, vizite reciproce la infrastructuri sensibile sau discuţii asupra temerilor ruse în materie de securitate.

Citeste si: Ucraina atacată masiv cibernetic. Site-urile instituțiilor centrale au căzut unul după altul

Rusia a cerut din nou: Ucraina să rămână în afara NATO

Rusia vrea ca NATO să promită public că nu va primi Ucraina în rândurile sale, a declarat miercuri diplomatul rus Konstantin Gavrilov, citat de agenţia rusă de presă RIA, potrivit Reuters.

Konstantin Gavrilov, şeful delegaţiei ruse la negocierile de la Viena privind securitatea militară şi controlul armelor, a mai anunţat că Rusia nu va lua parte la reuniunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare (OSCE) pentru a discuta despre exerciţiile militare ale Moscovei în Belarus.

Președintele SUA, Joe Biden: Rusia își face singură rău dacă atacă Ucraina

Președintele american Joe Biden a transmis, marți seara, un nou avertisment Rusiei, cu privire la costurile uriașe pe care le-ar avea în cazul unei invazii a Ucrainei. "Dacă Rusia atacă Ucraina, aceasta va fi întâmpinată cu o condamnare internaţională copleşitoare. Lumea nu va uita că Rusia a ales moartea inutilă şi distrugerea. Invadarea Ucrainei se va dovedi a fi o rană autoprovocată", a declarat liderul de la Casa Albă. Joe Biden s-a adresat și cetățenilor ruși, cărora le-a spus că nu sunt inamicii americanilor.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si:  Data la care Rusia ar putea invada Ucraina. Ce spun oficialii americani?

Președintele SUA Joe Biden a transmis că o invazie rusă a Ucrainei rămâne „clar posibilă”, în ciuda anunțului de la Kremlin privind retragerea parțială a trupelor de la graniță, și   a avertizat Moscova cu privire la implicațiile unui atac. Rusia își va face singură rău dacă declanșează un război, a orecizat Biden.

„Dacă Rusia continuă, vom strânge lumea în spatele nostru să se opună agresiunii”, a spus Biden, promițând că   SUA și aliații săi sunt gata să impună „sancțiuni puternice”   . 

„Dacă Rusia atacă Ucraina în zilele sau săptămânile următoare, costul uman pentru Ucraina va fi imens. Și costul strategic pentru Rusia va fi, de asemenea, imens.   Lumea nu va uita că Rusia a ales moartea și distrugerea inutile; invadarea Ucrainei se va dovedi a fi o rană autoprovocată”, a adăugat Joe Biden.

Citeste si:  Lucian Bode spune că frontierele de stat ale României sunt sigure. A fost întocmit un plan de acțiune pentru refugiați


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si