După cea mai călduroasă lună octombrie din ultimii 58 de ani, iarna vine în forță deși luna noiembrie nici nu a început! Vortexul polar a intrat în România!

Miercuri, aerul rece ajunge și în jumătatea sudică a țării, o să plouă în multe zone, iar pe la munte vor domina ninsorile. Temperaturile coboară sub valorile normale. Vom avea de la 6, la 13 grade, iar în sud și în sud-vest, vântul va spori senzația de frig.

Vortexul polar a lovit România!

Până vineri la ora 10, întreg teritoriul va fi sub o informare de vreme rea. Vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, apoi în toată țara. Se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului se vor mai semnala și în regiunile estice, sudice și sud-vestice, amplificând senzația de rece. În sudul și centrul țării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitații mixte. În dimineața zilei de vineri (1 noiembrie), temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului.

Citeste si: VINE IARNA! Transalpina se închide!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Autorităţile au închis deja Transalpina, unde sunt aşteptate ninsori în următoarele 48 de ore. De altfel, în toată zona montană se va aşterne zăpadă, iar vântul va bate viscolit. Nici în zonele de deal nu va fi mai bine.

Meteorologii anunţă temperaturi scăzute şi lapoviţă, aduse de vortexul de aer polar.

Și în București temperaturile scad vertiginos. Dacă luni erau peste 20 de grade Celsius, miercuri maximele nu vor mai sări de 11 grade Celsius, iar joi termometrele se vor opri la 6 grade Celsius, iar ploaia va pune stăpânire și pe Capitală.

Citeste si: Cutremur în România, cu puțin timp în urmă!

Citeste si: Ne așteaptă o IARNĂ CUMPLITĂ! Vortexul polar va face PRĂPĂD!

Joi va fi cea mai rece zi din această lună când temperaturile vor fi cu 10 grade mai mici decât normalul perioadei. Însă, după câteva zile de iarnă autentică, meteorologii precizează că vortexul polar va trece, iar temperaturile vor reveni la 19 grade Celsius!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si