Parlamentul României a continuat, miercuri, dezbaterile şi adoptarea Proiectului Legii bugetului de stat şi a Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023.

Citește și: Bugetul 2023, la vot în Parlament

Plenul Parlamentului a adoptat, cu 251 voturi ''pentru'', 115 ''împotrivă'' şi trei abţineri, proiectul bugetului de stat pe 2023, şi cu 279 voturi "pentru", 121 "contra" şi 2 abţineri, proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2023.

Dezbaterile au durat aproximativ 5 ore. Potrivit Agerpres, deputaţii şi senatorii au admis în plen mai multe amendamente ale grupului AUR.

Votul final asupra celor două proiecte a fost programat la ora 16.00. 

Premierul Ciucă: Bugetul vizează susţinerea economiei şi protejarea populaţiei

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat miercuri, după adoptarea în Parlament a proiectului bugetului de stat pe anul 2023, că acesta este unul realist şi echilibrat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Vă mulţumesc pentru efortul pe care l-aţi făcut ca în această perioadă să reuşim să avem bugetul aprobat. Este pentru prima dată când în România avem aprobat bugetul înainte de jumătatea lunii decembrie. Vreau să vă spun că este un buget realist, echilibrat, care vizează susţinerea economiei şi protejarea populaţiei. Vom continua să ne focalizăm atenţia pe tot ce poate să însemne susţinerea mediului de afaceri, investiţii, protejarea cetăţenilor, protejarea cetăţenilor vulnerabili.

Vă doresc succes în continuare şi sărbători fericite tuturor", a spus Ciucă.

USR a anunțat că nu a votat bugetul pentru anul 2023, acuzând alianța de guvernare că a creat "un buget construit pe creșteri de taxe".

Ce amendamente AUR au fost adoptate în ceasul al 12-lea

Proiectul de buget pe anul 2023 al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a fost adoptat, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului, cu un amendament admis. 

Senatorii şi deputaţii au acceptat un amendament al grupului parlamentar AUR, care a propus "alocarea sumei de 829,129 mii lei pentru renovare integrată a sediului administrativ Asistenţă Socială şi Asistenţă Medicală Comunitară, în comuna Lumina, judeţul Constanţa". 

Plenul Parlamentului a adoptat, miercuri, bugetul Ministerului Culturii pe anul 2023, admiţând un amendament al grupului AUR.

Potrivit amendamentului, se va aloca suma de 100.000 lei pentru finanţarea studiului de fezabilitate privind realizarea Secţiei Muzeale în aer liber din oraşul Covasna, în cadrul Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, judeţul Covasna.

Bugetul Ministerului Afacerilor Externe a fost adoptat, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului, cu trei amendamente propuse de grupul parlamentar al AUR, care vizează suplimentarea sumelor alocate pentru înfiinţarea şi finanţarea unor consulate.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Bugetul Secretariatului General al Guvernului a fost adoptat, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului, cu mai multe amendamente propuse de grupul AUR.

Liderul AUR: Bugetul pe 2023 este o "bătaie de joc"

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, a afirmat miercuri, după adoptarea bugetului de stat pe anul 2023, că acesta este "o bătaie de joc" şi a afirmat că "este o ruşine" că îl avem ca prim-ministru pe Nicolae Ciucă.

"Este o ruşine că-l avem ca prim-ministru pe Nicolae Ciucă, după cum este o ruşine că, la o săptămână după ce n-am fost primiţi în Schengen, Klaus Iohannis a ieşit la microfon şi a spus că nu ar trebui boicotată Austria şi nu trebuie să boicotăm companiile austriece pentru că, nu e aşa, nu mai suntem o ţară suverană, suntem o biată colonie care nu are voie să se gândească la propriul buget. Noi nu avem voie nici măcar în declaraţiile publice să spunem că Austria ne-a jignit şi trebuie să-şi ia companiile care ne exploatează din România- de la bănci, la gaze naturale, la lemne. Pentru că prietenul domnului Iohannis, domnul Schweighofer, nu trebuie atins nici măcar cu o floare", a afirmat Simion.

Liderul AUR a mai spus că "bugetul ţării e o bătaie de joc".

"Ne chinuim să mai dăm doi lei la pensie, un leu la salariu şi să reparăm, din 100 de poduri, unul sau două. De unde se avem bani în buget, dacă Austria, Olanda şi alte ţări care nu ne primesc în Schengen, îi trimit în plic lui Klaus Iohannis ce are de făcut şi externalizează toţi banii. Niciun leu pentru reindustrializarea ţării, niciun leu pentru noi facilităţi energetice, niciun leu pentru marea infrastructură şi să fim bucuroşi că ce? Că îl avem pe Klaus Iohannis încă doi ani la Cotroceni. Asta nu e ţară, nu mai suntem suverani, nu mai suntem independenţi, suntem conduşi, din păcate, de nişte slugi umile, care, după ce că nu am fost primiţi în Schengen, mai stau în continuare în genunchi şi zic: Mulţumim, Austria, mulţumim din suflet poporului austriac, că nu ne-aţi primit în Schengen. Bravo PSD, Bravo PNL", a susţinut Simion.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si