Close sidebar
Close sidebar

Zacuscă. Cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete. Rețeta perfectă!

Zacuscă. Toamna este momentul potrivit pentru a prepara zacusca de vinete pentru cămara de iarnă. Iată o rețeta simplă, pe care o poți prepară fără să dai greș.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Zacuscă. Ingrediente pentru zacuscă de vinete

25 gogoșari
25 ardei grași
1 kg ceapă
10 vinete mari
1 kg morcovi
2 kg roșii
1 litru ulei
3-4 foi dafin
1 linguriță piper boabe
2 boabe enibahar
sare

Zacuscă. Cum se prepară zacusca de vinete

Coace gogoșarii, ardeii și vinetele. Curăță legumele de coajă și lasă-le la scurs.

Citeste si: Cea mai bună zacuscă de vinete. Află-i secretul

Zacuscă. Între timp toacă ceapa mărunt și călește-o la foc mic, în ulei. Când devine translucidă adaugă morcovii rași pe răzătoarea mică și lasă legumele la înnăbușit timp de 10 minute.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Cat te costa aprovizionarea pentru camara in sezonul rece. Cumperi legumele de la supermarket, piata sau direct de la tarani? Operatiunea „zacusca” nu e deloc usoara. Uite cea mai simpla varianta

Între timp toacă mărunt gogoșarii, ardeii, roșiile și vinetele. Pune toate ingredientele în cratița emailată și lasă zacusca să fiarbă mocnit, amestecând din când în când.

Adaugă sare după gust.

Citeste si: Sărmăluţe cu brânză. Secretul pe care nu îl știe nimeni pentru o mâncare absolut delicioasă!

Zacuscă. Când a scăzut bine, zacusca fierbinte se toarnă în borcane și închide bine capacul. În locul capacului de borcanele se pot leaga cu celofan la gură. Pune apoi borcanele în cuptorul încins, fără foc, până a doua zi, scrie acasa.ro.

Citeste si: Cum arata camara de la Manastirea Dervent, acolo unde este inmormantat Aurelian Preda! Parintele Efrem a facut pregatiri pentru toata iarna

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI