Close sidebar
Close sidebar

Zelenski, după cinci luni de război cu Rusia: "Ucrainenii nu pot fi înfrânți"

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, spune că începe azi o săptămână importantă, simbolică pentru Ucraina, care sărbătorește pentru prima dată în timpul războiului brutal declanșat de Rusia ziua statului, în data de 28 iulie.

Sorin Negru,

Mesajul lui Volodimir Zelenski după intrarea în luna a șasea de război cu Rusia

[Sursa foto: president.gov.ua]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ucrainenii nu vor renunța niciodată la independența lor, spune președintele Volodimir Zelenski, care adaugă, în mesajul video adresat duminică noaptea poporului său: "ucrainenii nu pot fi înfrânți".

Citeste si: Rusia confirmă că vrea să dărâme Guvernul de la Kiev

"Mâine începe o săptămână importantă, simbolică. Săptămâna în care vom sărbători pentru prima dată Ziua Statului Ucrainean pe 28 iulie. Pentru prima dată vom sărbători în timpul unui război atât de brutal- în a șasea lună a acestuia. Și după opt ani de război în Donbas. Dar vom sărbători. În ciuda a tot. Pentru că ucrainenii nu pot fi înfrânți", a declarat Zelenski, potrivit President.gov.ua.

Zelenski: Ucrainenii nu vor renunța niciodată la independența lor

Ziua Statului Ucrainean va afirma legătura dintre ucrainenii care trăiesc acum cu multe generații ale poporului său, mai spune Zelenski. Experiența de construire a statului a ucrainenilor, cultura și identitatea sa sunt vechi de peste o mie de ani, precizează liderul de la Kiev.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: Zelenski: Rusia testează în Ucraina războiul pe care vrea să-l ducă în altă țară din Europa

"Acum, în multe isprăvi ale războinicilor noștri, în înțelepciunea poporului nostru în lupte, pur și simplu în conversațiile ucrainenilor obișnuiți despre ceea ce se întâmplă, putem vedea, auzi și înțelege exemple ale acelorași personaje, dar cu sute de ani în urmă.

Putem vedea exemple de aceeași vitejie, aceeași atitudine față de viață și, cel mai important, atitudine față de Ucraina și inamic".

"Până și ocupanții recunosc că vom câștiga"

Liderul de la Kiev afirmă că ”numai cei care nu cunosc adevărul istoriei şi nu simt sensul ei ar putea decide să îi atace”. 

"Doar cei care nu cunosc adevărul istoriei și nu simt semnificația ei ar putea decide să ne atace.

După tot ce a trecut poporul nostru, după tot ce am învățat de-a lungul secolelor. Ucrainenii nu vor renunța niciodată la independența lor. Și nu se vor rupe din interior, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori. Nu de data asta! Păstrarea unității acum, lupta împreună pentru victorie este cea mai importantă sarcină națională pe care cu siguranță o vom îndeplini cu toții", a mai spus Zelenski.

Potrivit lui Zelenski, Ucraina duce în prezent un război pentru independență, "pentru cursul nostru către o Europă unită, spre apartenența deplină la UE și pentru capacitatea noastră de a deveni unul dintre cele mai moderne state din lume".

Citeste si: Care este starea de sănătate a lui Volodimir Zelenski. Președintele a făcut anunțul pe Instagram

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

"Nu există acum nimeni care să se îndoiască de acest lucru. Sunt doar cei care se ceartă despre cum se poate realiza acest lucru. Se va întâmpla. Acesta este un semn de credință în Ucraina- nu doar propria noastră credință. Până și ocupanții recunosc că vom câștiga. O auzim în conversațiile lor – tot timpul, în ceea ce le spun celor dragi atunci când îi contactează", a mai spus președintele Ucrainei.

Săptămâna aceasta vor avea loc vizite importante ale partenerilor, vor avea loc negocieri importante și, cel mai important, va avea loc avansarea în continuare a pozițiilor ucrainene, anunță Zelenski.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI