Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a condamnat crimele comise de ruși, precizând că răul comis de Rusia nu se va opri dacă nu este pedepsit.

Citeste si: Rusia neagă atacul cu rachete în gara Kramatorsk. "Este o provocare"

"Neavând puterea și curajul de a ne înfrunta pe câmpul de luptă, ei distrug cu cinism populația civilă. Acesta este un rău care nu are limite.

Și dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată", a transmis Volodimir Zelenski la scurt timp după atacul de la gara Kramatorsk.

Președintele Zelenski a acuzat forțele ruse că atacă în mod deliberat civili după ce o rachetă a lovit gara Kramatorsk din estul Ucrainei și a ucis cel puțin 50 de oameni. 

Cel puțin doi copii s-au numărat printre morți, potrivit șefului căilor ferate ucrainene, citat de The Guardian.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Rușii au bombardat o gară din estul Ucrainei. Cel puțin 50 de morți, inclusiv copii, și sute de răniți

Primarul din Kramatorsk, Oleksander Honcharenko, a declarat că aproximativ 4.000 de persoane se aflau în stație în momentul atacului.

Imagini greu de privit în gara Kramatorsk din estul Ucrainei

[Sursa foto: Twitter]

Zelenski: Așa apără Rusia regiunea Donbas?

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit vineri și în Parlamentul finlandez, comentând atacului asupra stației Kramatorsk, în care sunt cel puțin 300 de răniți, potrivit liderului de la Kiev.

Citeste si: Amanta lui Vladimir Putin a dispărut! Unde a fost văzută ultima dată Alina Kabaeva

„Era o gară normală cu oameni obișnuiți. Nu erau soldați la fața locului, ci oameni care așteptau trenul ca să meargă într-o zonă sigură. Sunt martori, există un filmuleț, sunt rămășițe de rachete. Așa intenționează Rusia să apere Donbasul, așa intenționează Rusia să apere poporul de limbă rusă?”, a întrebat liderul de la Kiev.

Zelenski, discurs în Parlamentul finlandez

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Pavlo Kirilenko, guvernatorul regiunii Donețk, a acuzat forțele ruse că au tras cu muniții cu dispersie în gară, relatează Reuters.

Guvernatorul a împărtășit o fotografie care arată mai multe cadavre întinse pe pământ lângă grămezi de valize și alte bagaje adăugând: „Rașiștii” („fasciștii ruși”) știau foarte bine unde țintesc și ce doreau: voiau să semene panică și frică, au vrut să ucidă cât mai mulți civili".

Citeste si: Mesajul șocant scris pe una dintre rachetele care au lovit gara Kramatorsk. Rusia spune că nu folosește acel tip de rachete, dar imaginile apărute pe internet o contrazic

Într-un briefing online, Kirilenko a mai spus: Dacă la început au vizat exclusiv șine de cale ferată, acum nu mai este vorba doar de șine, ci și de tragerea unei rachete care conține muniții cu dispersie destinate oamenilor. Aceasta este o confirmare absolută că această lovitură a fost destinată civililor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si