Cel puţin 50 de persoane au murit, inclusiv copii, şi câteva sute au fost rănite, vineri, 8 aprilie, într-un atac cu rachete al Rusiei asupra unei gări din estul Ucrainei, în localitatea Kramatorsk. Inițial, bilanțul deceselor era de 30 de persoane ucise.

Citeste si: Orașul Borodianka ascunde un masacru mai mare decât cel din Bucha. Cele mai noi informații din Ucraina

Bombardamentul rusesc a venit în timp ce civilii încercau să plece spre zone mai sigure din centrul și vestul ţării, transmite Reuters.

UPDATE: Cinci copii uciși printre cele 50 de victime

Într-o actualizare pe Telegram, guvernatorul regiunii Donețk a spus că 50 de persoane au murit, dintre care cinci copii, adăugând că 12 dintre victime au decedat după ce au fost transportate la spital.

„Avem un număr atât de mare de victime la această oră ca urmare a atacului forțelor de ocupație ruse Tochka-U [rachetă balistică] asupra gara Kramatorsk”, a spus el. „Până în acest moment, 98 de persoane au fost duse la spital. Ne așteptăm ca alte victime să solicite ajutor medical în decurs de una sau două zile, astfel încât numărul victimelor se va schimba constant”.

Din cei 98 de răniți care au fost duși la unități medicale, 16 sunt copii, 46 femei și 36 bărbați, a mai spus Kirilenko.

Rusia a distrus calea ferată de evacuare a civililor din Donbas

Conform companiei feroviere ucrainene, două rachete ruseşti au lovit gara din oraşul Kramatorsk, folosită pentru a evacua civili din zonele aflate sub bombardamentele forţelor ruse.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Pentagonul a dezvăluit: Putin a renunțat la Kiev, dar nu renunță la Ucraina. „Rămâne de văzut cum se va termina totul”

Trei trenuri cu persoane evacuate erau blocate joi în aceeaşi regiune din Ucraina după un atac aerian asupra liniei ferate, potrivit şefului companiei feroviare ucrainene.

Aproximativ 8.000 de oameni au tranzitat zilnic gara pentru a pleca din zonă în ultimele două săptămâni. Până la 4.000 de oameni erau în stație când racheta a lovit fără milă, potrivit primarului din Kramatorsk.

„Aceasta este o altă dovadă că Rusia îi ucide în mod brutal și barbar pe ucrainenii civili, cu un singur scop- să ucidă”, a transmis primarul într-un comunicat de presă, potrivit CNN.

Rusia, pregătiri pentru un atac masiv asupra estului Ucrainei

Oficialii ucraineni spun că forţele ruse se regrupează pentru o nouă ofensivă şi că Moscova intenţionează să ocupe un teritoriu cât mai mare din regiunea ucraineană Donbas de la graniţa cu Rusia.

Autorităţile locale din unele zone le-au cerut civililor să plece cât mai este încă posibil şi relativ sigur să facă asta, potrivit Agerpres.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: ''Bătălia pentru Donbas va semăna cu al Doilea Război Mondial", spune ministrul de Externe al Ucrainei

Atacul din Kramatorsk, condamnat de oficialii UE

Noul atac al Rusiei asupra populației civile a fost condamnat de înalți oficiali ai UE: ministrul de Externe al UE, Josep Borrell și Charles Michel, președintele Consiliului Europea, potrivit CNN.

Aglomerație în gara Kramatorsk la primele ore ale dimineții de vineri, pe măsură ce autoritățile le-au cerut femeilor și copiilor să părăsească regiunea:

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si