Antiaeriana ucraineană a doborât peste 60 din cele 70 de rachete lansate luni de Rusia într-un nou raid aerian asupra infrastructurilor Ucrainei, potrivit forţelor aeriene ucrainene.

Citește și: Putin interzice protestele în mai multe locuri publice din Rusia

''În total, au fost lansate peste 70 de rachete. Conform informaţiilor preliminare, 38 de rachete de croazieră (Kh-101/ Kh-555) au fost lansate de opt bombardiere strategice Tu-95M dinspre Marea Caspică şi Volgodonsk, regiunea Rostov'', menţionează un anunţ al forţelor aeriene ucrainene.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski le-a mulțumit partenerilor occidentali care au furnizat țării sale sisteme de apărare anti-aeriană eficiente.

Volodimir Zelenski: Teroarea poate fi învinsă

"Sunt recunoscător partenerilor noștri pentru sistemele de apărare aeriană pe care le folosim în prezent. Fiecare rachetă rusă doborâtă este o dovadă concretă că teroarea poate fi învinsă", a spus Zelenski.

Citește și: O rachetă a căzut în Moldova, în urma unui nou atac din Ucraina

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Un număr mare de rachete au fost lansate de bombardiere strategice de la distanţă, de exemplu peste Marea Caspică, potrivit unui comunicat difuzat pe Telegram. Un număr de 22 de rachete de tipul Kalibr au fost lansate de pe nave din Marea Neagră.

Potrivit lui Zelenski, Ucraina nu poate încă asigura securitatea completă a cerului său- astfel că mai multe lovituri ruse și-au atins țintele.

"Din păcate, există victime. Până în acest moment, patru persoane au fost ucise de atacurile rusești. Condoleanțe familiei și prietenilor", a transmis liderul de la Kiev.  

Zelenski, alături de soția sa

Zelenski, alături de soția sa

[Sursa foto: president.gov.ua]

Zelenski: Atacurile Rusiei afectează Republica Moldova

Zelenski a precizat că lucrătorii din zona energiei au început imediat remedierea problemelor apărute în regiunile centrale ale Ucrainei, în Odesa, Zaporojie și Harkov.

"În multe regiuni a trebuit să trecem la opriri de urgență pentru a stabiliza sistemul. Din Zakarpattia până în regiunea Kiev, din regiunea Kirovohrad până în regiunile Sumy și Harkov. Începând din această seară, cel mai mare număr de opriri este în regiunile Vinnytsia, Kiev, Jytomyr, Dnipropetrovsk, Odesa, Hmelnytskyi și Cherkasy. Dar vom face totul pentru a restabili energia electrică", a spus Zelenski.

"Teroarea rusă afectează din nou statele vecine. În Moldova sunt din nou întreruperi la alimentarea cu energie electrică. Și acest lucru dovedește încă o dată că capacitatea Rusiei de a efectua astfel de atacuri teroriste masive este o amenințare nu numai pentru Ucraina, ci și pentru întreaga noastră regiune. Când un terorist destabilizează viața tuturor, oprirea terorii este o sarcină comună", mai spune Zelenski.

Potrivit presei de la Kiev, unele rachete ruseşti şi-au atins ţintele, de exemplu în oraşele Odesa sau Kiev. Alimentarea cu energie a fost din nou întreruptă.

zelenski sotia

Zelenski, alături de soția sa la un muzeu din Kiev

[Sursa foto: president.gov.ua]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si