Close sidebar
Close sidebar

Zero decese asociate COVID în Anglia! Premieră în ultimul an, vaccinarea își arată roadele

Niciun deces asociat COVID-19 nu a fost raportat astăzi în Anglia, lucru care părea imposibil în urmă cu câteva luni. O performanță similară nu a avut loc în Anglia din martie 2020, iar meritul îi aparține vaccinării în masă, susțin specialiștii.

Razvan Ilie,

Guvernul de la Londra a redus, de asemenea, nivelul de alertă COVID-19 al țării. [Sursa foto: Facebook / EDCD]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Marea majoritate a Regatului Unit a raportat luni zero decese din cauza COVID-19, prima dată când acest lucru s-a întâmplat în mai bine de un an. În timp ce Țara Galilor a raportat un total de patru decese în 10 mai 2021, nu a fost raportat niciun deces în Anglia, Irlanda de Nord sau Scoția, potrivit statisticilor oficiale postate pe site-ul guvernului Regatului Unit. Ultima dată când Anglia a raportat zero decese asociate COVID-19 a fost în martie 2020, potrivit Global News.

Citeste si: Testarea COVID-19 se poate face și în farmacii. Ce au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății

Începe marea relaxare în Marea Britanie

Anunțul a venit în momentul în care premierul britanic, Boris Johnson, a declarat că Anglia va începe să ridice restricțiile adunărilor publice până pe 17 mai. Oamenii vor putea în curând să meargă în pub-uri și evenimente sportive, a spus el.

Premierul britanic, Boris Johnson, unul dintre primii demnitari la nivel global care s-a îmbolnăvit de coronavirus și a avut nevoie de servicii ATI [Sursa foto: Facebook/ Boris Johnson]

Guvernul de la Londra a redus, de asemenea, nivelul de alertă COVID-19 al țării.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Rowland Kao, profesor de epidemiologie la Universitatea din Edinburgh, a declarat că scăderea deceselor a reflectat impactul pozitiv al vaccinării.

„Există întotdeauna o înregistrare mai mare a deceselor în a doua jumătate a săptămânii... dar, în general, este o veste bună şi reflectă schimbarea cazurilor înregistrate către grupele de vârstă mai tinere, care sunt mult mai puţin expuse riscului de a muri”, a spus el.

Citeste si: VIDEO -Fără mască mai devreme de luna august, consideră surse oficiale

În urmă cu 4 luni, mureau 1.000 de persoane zilnic din cauza COVID-19

Medicii britanici spun că situaţia de azi a contrastat puternic cu cea de la sfârşitul lunii ianuarie, când au existat mai mult de 1.000 de decese cauzate de Covid-19, raportate zilnic în Marea Britanie.

Într-o declarație de presă, medicii au precizat că distanțarea socială și lansarea rapidă a vaccinului au contribuit la reducerea bruscă a cazurilor de coronavirus și a deceselor zilnice.

Citeste si: OMS avertizează: Mutația COVID -19 din India este ''îngrijorătoare''

Conform statisticilor guvernamentale, 67% din populație a primit cel puțin o primă doză de vaccin COVID-19, iar 34% au primit ambele doze.

Potrivit datelor universității Johns Hopkins, Marea Britanie are al cincilea cel mai mare număr de decese din lume din cauza COVID-19, cu 127.609 de decese.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI