Nicolae de Romania recunostea, in urma cu cateva zile, ca a primit o suma mica de bani pentru a se descurca cateva luni, dupa plecarea din Romania, in august 2015, moment care a succedat retragerii titlului si excluderii lui din linia de succesiune. „Din pacate, realizez acum ca mi se oferisera acei bani din cu totul alt motiv. Nu era un ajutor de vreun fel, ci pretul pentru exilul, tacerea si indepartarea mea”, spune Nicolae intr-un comunicat transmis in urma cu cateva zile.

Suma pe care a primit-o principele a fost dezvaluita de avocatul sau. Radu Enache spune ca Nicolae primea 1.000 de euro pe luna, conditia pusa de Casa Regala fiind aceea de a nu se mai apropia de Romania. Dupa doar cateva luni, Nicolae a incalcat aceasta „conventie”, iar Principesa Margareta i-a taiat alocatia.   

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

„Suma nu a fost mare, a fost echivalentul a 1.000

euro, sau 1.000 euro, sa-si refaca viata in alta tara. E o suma mica pentru orice tara occidentala, daca vrei sa traiesti intr-un mod decent acolo. Aceasta suma nu era data pe toata durata vietii lui Nicolae sau pentru zeci si zeci de ani. Era vorba despre o suma mica pentru o perioada scurta de timp. Da, era o suma platita lunar. 
Insa, in 2015, in toamna, el vine in Romania sa incerce sa lamureasca situatia presupusului copil, s-o chemam pe doamna respectiva la test, sa programam testul pentru anul urmator.
Atunci, Principesa Margareta afla, ii trimite un e-mail foarte sever, dur, i se taie aceasta alocatie minima. De atunci nu mai are nici o suma, traieste muncind, colaborand, nu face caz de statutul lui si incearca sa traiasca precum un tanar din zilele noatre. Are colaborari pe Relatii Publice si in nici un caz nu a mai primit bani de la Casa Regala sau de la altcineva care sa-l sustina intr-un mod deosebit”
, a spus avocatul Radu Enache la Antena 3.

Episodul povestit de avocat, in care Nicolae a venit in Romania pentru a-si rezolva situatia legata de copil, a avut loc in noiembrie 2015.

Acesta spune insa ca masura nu a fost una corecta, in conditiile in care „exilul” este o forma de sanctiune prea dura pentru vremurile noastre.
„Acea suma nu era pentru un presupus exil. Exilul a fost o sanctiune in alte timpuri, nu acum. Nu poti sa-i interzici lui Nicholas Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, sa vina in Romania, sa lucreze.
A fost un exil „recomandat”. Pe moment a fost foarte influentat, n-a avut nici un aliat in Familia Regala, nici printre membrii Familiei Regale, nici printre specialistii Casei Regale si nici dintre avocatii Casei Regale”
, a mai spus avocatul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si