Nu mai puțin de 18 femei-gardian au fost concediate sau forțate să demisioneze după ce s-a constatat că trimiteau fotografii explicite sau aveau relații amoroase cu deținuții de la închisoarea la HMP Berwyn din Wrexham.

Citește și: VIDEO. Mii de interlopi periculoși, aduși într-o singură zi în "cel mai mare infern" penitenciar din lume

Este vorba de cel mai mare penitenciar din Marea Britanie.

Potrivit publicației Mirror, trei dintre gardiene au fost chiar condamnate și trimise după gratii. Una dintre polițiste a fost închisă pentru că a întreținut relații sexuale cu un deținut.

Ea a petrecut atât de mult timp cu el, încât a trezit suspiciunea personalului, care a declanșat o anchetă.

Trei gardiene trimise după gratii

"Problema este recrutarea unui profil greșit de gardiene" 

O altă gardiană a fost condamnată la opt luni de închisoare pentru că i-a adus un telefon iubitului ei de după gratii, astfel încât să poată trimite fotografii cu ea prin Snapchat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Femeia a fost surprinsă de colegi sărutându-l pe deținutul periculos.

Unitatea penitenciară a fost lovită de controverse similare în trecut, de când a fost deschisă în 2017- trei foști lucrători au fost condamnați într-un scandal similar.

Citește și: Profesoara de 31 de ani care i-a predat "lecții deocheate" unui minor pe bancheta din spate a mașinii sale scapă de închisoare

Mark Fairhurst, președintele Asociației Ofițerilor de închisori, a spus că incidentele au avut loc din cauza angajării „genului greșit de femei”.

„Personalul care este recrutat nu are interviuri față în față... totul se face prin Zoom”, a spus Fairhurst pentru Mirror.

"Gardienele angajate nu au suficientă experiență de viață"

„Multe persoane care obțin aceste locuri de muncă nu au suficientă experiență de viață și sunt susceptibile de a fi amăgite sau șantajate de prizonieri. „Cifrele dovedesc ceea ce am avertizat angajatorul de ani de zile”, a mai spus specialistul în domeniu.

Din 2019 până în prezent, aproximativ 31 de ofițeri de sex feminin din Anglia și Țara Galilor au fost concediate pentru relații inadecvate, arată statisticile Ministerului Justiției.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Printre ele se numără și un ofițer de sex feminin care a avut un copil cu un deținut.

HMP Berwyn a fost caracterizată drept cea mai modernă închisoare din Marea Britanie, după ce au apărut imagini cu aspectul plăcut al interioarelor, care amintesc de camerele de hotel.

Celulele nu au bare la ferestre și au băi private. Deținuții au televizoare, laptopuri și telefoane.

Un purtător de cuvânt al Serviciului Penitenciar a spus: „Majoritatea personalului este harnic și onest, dar facem mai mult pentru a-i prinde pe cei puțini care încalcă regulile”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si