Activități Ziua Armatei Române. Data de 25 octombrie este una importantă pentru România. În fiecare an, în această zi este sărbătorită Ziua Armatei Române. Pe 25 octombrie 1944 a avut loc eliberarea țării de sub ocupația străină, fiind vorba despre eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupație horthystă, după câștigarea bătăliei de la Carei. 

A fost momentul în care au fost eliberate orașele Careii Mari și Satu Mare.

525 702 militari români au luptat la acea vreme pentru a elibera teritoriile ocupate de străini, dintre ei 58 330 au fost răniți, uciși sau de negăsit, potrivit datelor mae.ro.

Activități Ziua Armatei Române

25 octombrie – Ziua Armatei Române. Ce activități se vor desfășura în București și în restul țării

[Sursa foto: Facebook- MApN]

Ce activități se desfășoară în București de Ziua Armatei Române

Ziua Armatei Române este celebrată anual pe data de 25 octombrie. Sărbătoarea a fost introdusă prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie, anul 1959. 

În această zi de mare sărbătoare pentru statul român este arborat Drapelul la sediile celor mai importante instituții militare. Totodată este ridicat și Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale. În garnizoanele din țară, în teatrele de operațiuni unde există personal militar român vor avea loc ceremonii și activități de comemorare militare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Președintele Iohannis a convocat CSAT după ultimele atacuri ale Rusiei

Pe 25 octombrie este rememorat și omagiat curajul soldaților români, dar și eforturile și sacrificiile înaintașilor care s-au străduit să recucerească teritoriile românești.

Au loc depuneri de coroane la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I din București și Monumentul Eroilor Patriei din cel de-al Doilea Război Mondial. 

În anii anteriori, din cauza pandemiei de COVID-19, au fost organizate ceremonii restrânse unde au fost respectate regulile de protecție împotriva virusului SARS-CoV-2. Ținând cont de faptul că în acest an măsurile și normele de protecție au fost ridicate se așteaptă ca evenimentele din ziua Armatei Române să se desfășoare în regim normal.

Activități Ziua Armatei Române

Ce activități se desfășoară în restul țării

La Sinaia și la Carei vor avea loc evenimente asemănătoare cu cele din Capitală. Angajații din Armata Română vor participa la ceremonii militare și vor depune coroane de flori în cinstea celor care au luptat pe font. 

Anul trecut ceremonii asemănătoare au avut loc în cimitire şi la monumente ale ostaşilor români din Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Federaţia Rusă, Polonia, Republica Moldova şi Ungaria. 

Citeste si: Europa se confruntă cu un "risc fără precedent" în această iarnă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si