3 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când alegi un boiler cu serpentină

Boilerul cu serpentină îți permite să încălzești apa atât prin conectarea la priză, cât și cu ajutorul energiei termice acumulate.

luni 19 februarie 2024 , 16:44

3 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când alegi un boiler cu serpentină

[Sursa foto: Shutterstock]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Boilerul cu serpentină îți permite să încălzești apa atât prin conectarea la priză, cât și cu ajutorul energiei termice acumulate. În cazul în care locuiești la casă și ai montată o centrală pe lemne, poți lua în considerare achiziționarea unui boiler cu una sau mai multe serpentine, acesta încălzind apa cu ajutorul energiei termice acumulate în timpul funcționării centralei. Pe timpul verii, boilerul va încălzi apa cu ajutorul energiei electrice. Dacă te gândești să achiziționezi un boiler cu serpentină, iată 3 aspecte de care să ții cont înainte!

1. Numărul de serpentine

Înainte să achiziționezi un boiler, trebuie să te decizi asupra numărului de serpentine. Numărul de serpentine este direct proporțional cu capacitatea boilerului de a încălzi apa. Cu alte cuvinte, cu cât un boiler are mai multe serpentine, cu atât poate încălzi mai repede o cantitate mai mare de apă. Pentru o locuință mare, cu mai mulți membri și mai multe încăperi care necesită apă caldă, un boiler 200 litri cu 2 serpentine poate fi potrivit.

Citește și: Din acest an elevii vor putea să participe la olimpiada de Securitate Cibernetică. Primii 15 concurenți clasați vor avea șansa să reprezinte România la Campionatul European de Securitate Cibernetică - ECSC

În plus, fiecare serpentină a unui boiler are o anumită putere de încălzire, măsurată în kilowați (KW). De exemplu, un boiler cu o singură serpentină cu o putere de 10,5 KW poate fi suficient pentru o locuință în care se consumă aproximativ 80 litri de apă caldă pe zi.

2. Capacitatea boilerului

Capacitatea boilerelor variază în funcție de nevoile utilizatorului, existând opțiuni cuprinse între 50 și 2000 de litri. Un boiler cu serpentină poate fi adaptat pentru o mulțime de situații. Însă, pentru a-l alege pe cel potrivit, trebuie să înțelegi care sunt necesitățile gospodăriei tale.

Pentru familiile de 3 persoane, poate fi suficient un boiler cu o capacitate de 80 de litri. Acesta poate acoperi necesitățile zilnice de apă caldă pentru baie, bucătărie și alte activități domestice. În cazul unei singure persoane, un boiler de 50 de litri este, de obicei, suficient.

Citește și: VIDEO- Toate animalele pot fi salvate. Faceți cunoștință cu cei care tratează lilieci, arici, berze și o mulțime de alte necuvântătoare sălbatice

Alături de capacitate, trebuie să iei în considerare și costul de funcționare al boilerului. Un boiler mai mare va consuma mai multă energie, ceea ce poate avea un impact semnificativ asupra facturilor la energie.

3. Montajul boilerului cu serpentină

Este recomandat să acorzi multă atenție acestui aspect. Montajul boilerului se face doar de către o firmă specializată, ținându-se cont de indicațiile producătorului. Acestea pot include specificații privind așezarea boilerului (orizontal sau vertical), tipul de conexiune necesară și multe altele. În caz contrar, ar putea apărea probleme de funcționare, iar garanția boilerului ar putea fi anulată.

De asemenea, află dacă boilerul vine cu toate accesoriile și cablurile necesare pentru instalare sau trebuie să le achiziționezi separat. De exemplu, există produse care nu vin cu un cablu de alimentare și sistem de fixare. Interesează-te ce este inclus în pachet și cumpără restul elementelor necesare pentru montaj. În acest mod, vei putea economisi timp prețios și vei putea pune în funcțiune boilerul cât mai curând posibil.

Fiecare dintre aceste aspecte poate influența performanța și eficiența boilerului. Te încurajăm să afli mai multe informații despre boilerele cu serpentină și să alegi un sistem potrivit pentru nevoile tale!


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A dat Bacalaureatul, însă moartea l-a luat la scurt timp după. Un tânăr de 18 ani a... A dat Bacalaureatul, însă moartea l-a luat la scurt timp după. Un tânăr de 18 ani a murit într-un cumplit accident în Slatina
spotmedia.ro
Atena cu un buget mic-mic! Obiective turistice de care te poți bucura gratuit (Galerie... Atena cu un buget mic-mic! Obiective turistice de care te poți bucura gratuit (Galerie foto)
b1.ro
Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer.... Prima fotografie realizată de Kate Middleton, după ce a fost diagnosticată cu cancer. Mesajul ascuns din fotografia cu Prințul Louis (FOTO)
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si