Fii atent la aceste probleme

         Trebuie să fii întotdeauna atent la semnele de deterioare a mașinii, indiferent de care ar fi acestea. Cel mai important motiv care trebuie să te încurajeze să îți îngrijești propria mașină este siguranța ta și a familiei tale. Bineînțeles, sunt unele probleme pe care, din diferite motive, nu le observi la timp, de aceea trebuie ca mașina ta să fie inspectată de oameni autorizați.

De asemenea, când apar probleme, trebuie să vizitezi un service care să se ocupe de acestea, iar când situația impune achiziționarea unor piese sau accesorii auto noi, trebuie să alegi întotdeauna magazinele de specialitate.

Citește și: Cum alegi anvelopele potrivite pentru mașina ta: 3 recomandări

  1. Rugina

Atunci când folosești de mult timp și la ordinea zilei mașina, începi să nu mai observi detaliile ca în primele zile. Cu siguranță în perioada imediat următoare achiziționării mașinii orice zgârietură sau pată nouă de pe mașină îți sărea în ochi. Treptat însă această vigilență scade, iar deteriorările pot scăpa neobservate. Rugina poate fi un motiv pentru care inspecția tehnică să-ți fie respinsă. Încearcă să observi din timp urmele mici de rugină și să intervii cât mai repede pentru a le rezolva.

   2. Cauciucuri uzate

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Probabil că ultima dată când ai schimbat cauciucurile, cei de la vulcanizare te-au antenționat că starea lor de deteriorare a avansat, dar totuși ai sperat că le mai poți folosi un an. Trebuie să știi însă că anvelopele cu semne mari de uzură sunt un obstacol în calea obținerii inspecției tehnice.

Ba mai mult, folosirea mașinii cu niște cauciucuri deteriorate reprezintă un pericol pentru că stabilitatea și aderența pe șosele scad, iar distanța de frânare crește. Pentru a trece ITP-ul și a circula în siguranță, alege un set de cauciucuri Hankook de pe anvelino.ro. Magazinul îți pune la dispoziție anvelope pentru toate sezoanele și de orice dimensiuni, la prețuri accesibile. Poți accesa online gama de cauciucuri și să achiziționezi varianta potrivită pentru mașina ta în cel mai scurt timp. Dacă anvelopele sau jantele pe care le folosești acum nu corespund cu dimensiunile din talon, atunci ai un motiv în plus pentru care să achiziționezi cât mai rapid un set nou de anvelope.

Citește și: VIDEO- Mașinile de epocă, bijuterii spectaculoase

  3. Parbriz fisurat

O problemă cu care probabil deja te-ai obișnuit pentru că o observi zilnic este apariția unei crăpături pe parbriz. Specialiștii autorizați RAR nu vor trata însă această situație ca pe o problemă obișnuită și îți vor putea respinge mașina, de aceea, dacă observi o crăpătură, indicat ar fi să schimbi complet parbrizul.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește și: Alegeți piese auto de calitate pentru mașina dumneavoastră!

Așadar, pentru a te asigura că vei trece cu bine peste inspecția tehnică periodică și, cel mai important, că te vei folosi de mașină în condiții de maximă siguranță, fii atent la problemele acesteia și rezolvă-le din timp!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si