Pentru că știm cât de prețios este timpul și cât de important este pentru tine să petreci cât mai puțin timp în cabinetul stomatologului, dar totodată să ai parte și de tratamente sigure și precise, îți explicăm mai jos detalii despre 3 tehnologii inovatoare de care poți beneficia  atunci când mergi la medicul dentist.

Microscopul dentar

Microscopul oferă un tratament complet  în ceea ce privește salvarea dintelui de la extracție și ajută medicul să realizeze un tratament endodontic corect.

Utilizarea microscopului în tratamentul dentar a condus în timp la creșterea calității tratamentelor și a ratei de succes în recuperarea dinților naturali. Printre avantajele microscopului enumerăm precizia și evitarea fracturilor sau perforațiilor în dinte. Legat de precizie, microscopul îl ajută pe medicul dentist să mărească imaginea din interiorul dintelui, pentru a trata cu exactitate toate canalele dentare. Tratamentul de canal la microscop se poate realiza la orice vârstă, ce este important de reținut este că salvarea dintelui trebuie să fie întotdeauna o prioritate.

Laserul dentar

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Laserul face parte din categoria tehnologiilor care ajută în tratarea diferitelor afecțiuni. Fie că vorbim despre tratarea afecțiunilor gingivale, precum gingivita ori boala parodontală, fie că ne referim la tratarea cariilor dentare sau chiar și la obținerea zâmbetului imaculat cu ajutorul albirii dentare, toate acestea se fac cu laserul. Acesta se poate folosi indiferent de vârstă și oferă tratamente confortabile și eficiente prin sterilizarea cât mai sigură a țesuturilor.

În cazul bolii gingivale, laserul înlătură bacteriile din țesuturile moi afectate, decontaminează pungile parodontale formate, stimulează refacerea gingiei și ajută la reatașarea acesteia pe dinte. Tratarea cariilor dentare cu laserul este foarte simplă, astfel că medicul îndepărtează leziunea carioasă cu un instrument medical ce are în capăt un vârf cu fibră optică pentru a păstra cât mai integru dintele. Nu în ultimul rând, albirea dinților se poate face fără griji de către stomatolog cu laserul. Potrivit Healthline, în doar o singură ședință, ce durează între 30 și 60 de minute, medicul poate albi dinții cu până la 6 nuanțe. 

Sistemul digital de făcut coroane și fațete dentare într-o oră

Știai că poți avea coroane sau fațete dentare în doar o singură vizită la cabinetul medicului stomatolog? Ei bine, află că în ziua de astăzi există un sistem modern, computerizat, care poate realiza o coroană sau o fațetă dentară într-o singură oră. 

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Acest sistem inovator pune la dispoziție o cameră video performantă, care captează cu exactitate amprenta dinților ce urmează să fie îmbrăcați fie cu coroane dentare, fie cu fațete. Medicul specialist în protetică dentară scanează zona vizată din cavitatea orală, poate vedea și ajusta modelul coroanei sau fațetei 3D, iar informația pe care o obține o trimite către un aparat de frezat,  care va confecționa rapid și precis coroane sau fațete 100% personalizate.

Tratamentul cu coroane este la mare căutare mai ales pentru persoanele care își doresc să scape de imperfecțiuni, precum ciobirile, fracturile ori fisurile dentare. Iar tratamentul cu fațete este ideal pentru acele persoane care au probleme estetice minore ori îngălbeniri ale dinților, care nu pot fi refăcute cu albirea dentară profesională.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si