Primaria a inceput cu greu demersurile de reabilitare si chiar i-a amendat pe proprietarii care nu au depus actele de consolidare.

Locatarii sustin ca totul a fost prea din scurt si ca nu au avut timp sa-si depuna actele. Multi dintre proprietari nu au putut fi de gasit asa ca primaria a inceput si exproprierile. Saizeci de mii de euro ofera autoritatile pentru o locuinta de circa 90 de metri patrati in cladirile cu bulina.

195 de cladiri încadrate în categoria de risc seismic unu sunt în proces de consolidare iar pana în anul 2020 primaria promite ca se va interveni în toate cladirile care au acest risc. Astazi la Academia Romana s-a dezbatut intens acest subiect.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

In tot acest timp oamenii de stiinta din cadrul Academiei Romane sustin ca datorita metodei de depistare a seismelor pe care au descoperit-o cu mai multi ani in urma, Romania este singura tara din lume care poate sa afle chiar si cu cateva zile inainte de producerea unui cutremur major.

Un lucru foarte important ramane insa educatia populatiei in cazul producerii unui cutremur de mari dimensiuni, capitol la care Romania mai are inca mult de lucru.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si