Close sidebar
Close sidebar

5 posibile cauze ale durerilor articulare de care suferi

Durerile articulare sunt adesea puse pe seama schimbărilor meteorologice. Însă trebuie să știi că o astfel de abordare nu este chiar cea mai sănătoasă, pentru că durerile articulare pot ascunde afecțiuni mult mai grave, mai ales în cazul în care prezintă un caracter cronic.

G.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Deci dacă nu poți da vina pe sedentarism sau pe pozițiile incomode de la birou, una dintre afecțiunile de mai jos poate reprezentă o posibilă cauză pentru problema ta:

Artrita reumatoidă

Este o afecțiune caracterizată prin apariția sub piele a unor noduli și prezența unor dureri constante, ce cresc în intensitate mai ales la primele ore ale dimineții. Cel mai mare risc prezentat de artrita reumatoidă este determinat de faptul că aceasta se poate extinde în timp (prin apariția unor noi noduli) la organe vitale (plămâni) sau vase de sânge. De aceea, pacienții care se confruntă cu această afecțiune reumatologică sunt mult mai expuși riscului apariției unui AVC sau a altor boli de inimă.

2. Osteoartrita

Este o afecțiune de care suferă în egală măsură atât persoanele în vârstă, cât și cele tinere. Poate apărea la fel de bine atât la pacienți supraponderali, cât și la cei care fac exces de zel, în privința antrenamentelor fizice. Osteoartrita poate fi localizată în următoarele zone ale corpului:

Genunchi;

Gât;

Zona inferioară a spatelui;

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Degetele mari de la picioare.

Medicamentele cu acțiune antiinflamatoare precum Movial Plus pot ameliora în timp durerile cauzate de apariția osteoartritei. Află mai multe despre Movial Plus aici.

3. Artrita psoriazică

Studiile arată că aproximativ 30% din pacienții diagnosticați cu psoriazis dezvoltă la un moment dat acest tip de artrită, caracterizată prin inflamații și dureri apărute la nivelul încheieturilor mâinilor, genunchi sau glezne.

Din păcate, artrita psoriazică este o afecțiune incurabilă, ce poate fi însă ținută sub control (ameliorări ale durerilor caracteristice) printr-un stil de viață activ și o dietă corespunzătoare, recomandată de medicul specialist.

4. Boala Lyme

Cu toate că durerile articulare pot fi și un simptom al acestei boli, intensitatea acestora va fi mult mai scăzută decât în cazul afecțiunilor despre care am discutat deja mai sus.

Important de reținut, în cazul simptomatologiei aferente bolii Lyme: cel mai vizibil semnal de alarmă este caracterizat prin apariția unor pete pe corp de dimensiuni mari, așa-numitul “eritrem în ochi de bou”. În cazul în care durerile articulare sunt însoțite de acest set de simptome specifice, îți recomandăm să mergi de îndată la un consult de specialitate.

5. Guta

Este o formă de artrită caracterizată prin dureri articulare de intensitate mare, pe care pacienții le acuză în special în timpul nopții. Cele mai afectate zone sunt degetele mari de la picioare, iar dezvoltarea gutei este cauzată de prezența acidului uric peste limitele normale în organism. Acidul uric ridicat este o consecință a consumului excesiv de bere, alimente ce conțin purine sau carne roșie. Guta și durerile articulare caracteristice acesteia pot fi în timp ameliorate și chiar tratate, printr-o serie de măsuri:

Renunțarea la alcool;

Evitarea alimentelor care conțin purine;

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Tratament de specialitate, recomandat de medic.

Durerile articulare pot fi mai mult decât o cauză a unei poziții incorecte la birou sau a sedentarismului cronic. Așa cum ai văzut și puțin mai sus, o serie de alte afecțiuni pot sta la baza durerilor articulare de care suferi, deci cel mai bine este să iți programezi din timp un consult la medicul specialist, pentru că tratamentele împotriva acestora pot ameliora sau chiar trata o listă întreagă de boli reumatice.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI