Close sidebar
Close sidebar

5 Sfaturi pentru a economisi mai mulţi bani

Prima regulă în educaţia financiară este să înveţi să îţi gestionezi eficient banii, astfel încât să faci economii. Să îţi creezi un fond de urgenţă, o sumă de bani la care să apelezi în caz de nevoi neprevăzute. Din păcate majoritatea oamenilor nu au economii şi cei care au totuşi un cont de economii, nu este mai mare decât echivalentul unui salariu.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

De ce este important să faci economii? În primul rând, scapi de stresul banilor. Nu va trebui să apelezi la prieteni, rude sau la credite de nevoi personale dacă ai nevoie de bani pentru a face o reparaţie în casă sau pentru a-ţi luă o maşină nouă.

Vezi aceste 5 sfaturi pentru a face şi tu economii

1. Calculeaza cât de mult cheltuieşti în fiecare lună

Prima regulă a economiilor este să depozitezi suficienţi bani pentru a acoperi cheltuielile neplanificate. De cât de mult ai nevoie? Care ar fi nivelul minim de cheltuieli pe o luna? Adaugă ce ai cheltui în fiecare luna pe necesităţi, cum ar fi hrană, adăpost, transport şi orice le-ai promis copiilor că le cumperi. Învaţă din acest  curs online de educatie financiara   cum să ţii un buget de venituri şi cheltuieli.

Că să poţi face economii trebuie să ştii mai întâi cât cheltui şi pe ce dai lunar banii.

2. Transformă economisirea într-o prioritate

Este mult mai probabil să îţi atingi obiectivele dacă transformi procesul de a economisi într-o prioritate. Mai întâi fă o lista cu motivele pentru care ai nevoie de bani. Visează şi notează –casa cu grădină, maşină sport, vacanţă în jurul lumii, pensionare, etc. Apoi fă şi o estimare a costurilor pentru fiecare obiectiv şi pune deoparte bani!

3. Redu valoarea facturilor.

Poţi cere un abonament mai mic la telefonie, poţi face economii la factură de curent sau să îţi poţi refinanţa creditele pentru a plăţi dobânzi mai mici. Caută orice metodă prin care să faci economii, oricât de mici păr, ele se vor adună şi la final de an poţi avea un cont de economii frumuşel.

4. Prioritizează cheltuielile neesenţiale.

Fă o lista cu lucrurile care îţi plac şi care costă bani. Păstrează-le doar pe cele din partea de sus a listei. Pe restul pe poţi elimină pentru a mai economisi ceva. Dacă îţi faci acum toate poftele, mai târziu nu vei mai avea pentru lucrurile esenţiale! 

5. Mănâncă mai mult acasă.

Poţi să îţi iei pachet la serviciu şi astfel economiseşti banii pe mesele de la restaurant.

În weekend îţi poţi invită prietenii acasă în loc să mergeţi într-un pub. Fă cumpraraturile înţelept – alege hipermarketuri care au preţuri mai mici, oferte speciale şi alte beneficia care se pot transformă în bani economisiţi de ţine. 

Disciplină este esenţială pentru a ajunge la stabilitate financiară. Pune lunar deoaparte 10% din venitul tău. Vei vedea că poţi trăi şi cu 90% din salariu! Gândeşte-te şi la ziua de mâine dar şi la pensie, şi fă economii acum, cât timp eşti activ professional şi câştigi bani!

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Un articol de Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI