Larisa Rațiu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Studiile arată că sterilizarea scade riscul de tumori în rândul felinelor

Potrivit proiectului de lege, vor putea fi sterilizate gratuit 6.000 de pisici din București cu sau fără stăpân. Ce presupune această sterilizare o să aflăm chiar acum de la medicul veterinar Alexandru Neacșu. În ce constă această sterilizare la pisici?”

Alexandru Neacșu, medic veterinar: „Dacă vorbim despre femelă se elimină ovarul și uterul. Dacă vorbim despre mascul se elimină testiculele.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Credeți că este necesar un astfel de proiect pentru sterilizarea gratuită?”

Alexandru Neacșu, medic veterinar: „Cu siguranță, este binevenit. Sunt o grămadă de oameni care nu-și permit să vină cu pisica la sterilizare și atunci ar face un bine. Populația de pisici oricum este în creștere alarmantă și atunci e bine.”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „De la ce vârstă este recomandat această sterilizare în rândul pisicilor?”

Alexandru Neacșu, medic veterinar: „În jurul vârstei de 6-7 luni poate fi sterilizat. Este chiar indicat să fie sterilizat înainte de primul ciclu de călduri.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cât costă în mod normal o sterillizare?”

Alexandru Neacșu, medic veterinar: „Prețurile pot să plece de la 200 de lei până la 800 de lei, depinde de clinică, depinde de pisică, depinde de mai mulți factori.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Este necesar ca fiecare pisică să fie sterilizată?”

Alexandru Neacșu, medic veterinar: „Da, medical vorbind este bine să ca orice pisică să fie sterilizată. Conform studiilor sterilizarea înainte de primul ciclu de călduri scade riscul de a face tumori mai mare cu 90%.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si