Celebra realizatoare tv Lucia Hossu Longin (77 de ani) a produs un film documentar dedicat celor 5 tineri români, luptători anticomuniști, care în perioada 14-16 februarie 1955 au ocupat sediul legației române din Berna (Elveția).

Filmul spune povestea grupului condus de Oliviu Beldeanu

Intitulat ”Atacul de la Berna”, filmul spune povestea grupului condus de Oliviu Beldeanu, care a scos documente din ambasadă ce dovedeau că acolo era de fapt un cuib de spionaj în favoarea URSS.

Citeste si: Donald Trump s-a ingrasat enorm! Liderul de la Casa Alba a ajuns sa aiba peste 100 de kilograme

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

După trei zile critice, cei 5 s-au predat autorităților elvețiene, care au dovedit clemență în instanță, pedepsele primite de români oscilând între maximum 4 ani de închisoare (Oliviu Beldeanu) și un an și 4 luni de detenție (Dumitru Ochiu).

Citeste si: Cum se adoptau copiii în 1990! Licitațiile de la Inter: ”Erau vânduți cu 5.000 dolari”!

Citeste si: Serghei Mizil, declaraţie incredibilă! "Nicolae Ceauşescu s-ar fi îndrăgostit nebuneşte de Viorica Dăncilă!" Ce ar fi apreciat cel mai mult la premierul României!

După câţiva ani însă, Securitatea îl capturează pe Oliviu Beldeanu cu ajutorul STASI, în Berlinul de Vest, liderul grupului care a dat celebrul ”atac de la Berna” fiind executat de regimul comunist la Jilava, în 1960. 

Citeste si: E plin de turisti la munte! Temperaturile scazute din ultima perioada favorizeaza sporturile de iarna


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si