Buchetul miresei este o parte emblematică a unei ceremonii de nuntă și are o istorie lungă și fascinantă. Așa cum este menționat în blogul magnolia.ro, buchetul de mireasă este un simbol al iubirii, al fericirii și al speranței. De asemenea, buchetul de mireasă completează rochia și reprezintă amintirea uneia dintre cele mai importante zile din viața unui cuplu.

Iată 8 lucruri interesante despre buchetul miresei!

  1. Tradiția de a purta un buchet datează din Grecia Antică și Roma Antică, unde miresele purtau ierburi și condimente pentru a îndepărta spiritele rele. De asemenea, acestea acopereau orice miros neplăcut din biserică sau de la locul unde era ținută nunta.
  2. În perioada victoriană, tradițiile s-au schimbat, iar regina Victoria a purtat un buchet de flori proaspete și mai puține ierburi. Această practică a devenit din ce în ce mai populară, iar florile pentru buchetul miresei au fost alese în funcție de semnificația fiecărei flori.
  3. Forma și dimensiunea buchetului s-au schimbat în timp. În anii 1800 era la modă ca miresele să poarte buchete mari, în cascadă. În anii 1920, buchetele mai mici și mai rotunde au devenit populare.
  4. Tradiția de a arunca buchetul miresei datează din secolul al XIV-lea. Și în prezent, se crede că femeia care prinde buchetul va fi următoarea care se va căsători. În unele culturi, buchetul miresei nu este aruncat, ci este dăruit mamei miresei ca simbol al recunoștinței.
  5. Recordul pentru cel mai mare buchet de mireasă din lume s-a înregistrat în 22 ianuarie 2023, în India și conține 9400 de flori.
  6. Forma buchetului poate avea și semnificație. Un buchet rotund simbolizează dragostea eternă, în timp ce un buchet în formă de semilună reprezintă o căsnicie fericită.
  7. Unele mirese aleg să își păstreze buchetul ca amintire a zilei nunții lor.
    Acest lucru se poate face prin uscarea florilor sau criogenarea lor profesională.
  8. În unele culturi, cum ar fi în India, buchetul miresei este, de fapt, o ghirlandă de flori purtată la gât.

Acestea au fost 8 dintre cele mai interesante lucruri despre buchetul de mireasă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Buchetul de mireasă este o tradiție frumoasă și semnificativă, care a făcut parte din nunți de secole. Este un simbol al iubirii, al noului început și al norocului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si