Claudia Costandiș, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Premierul României urmează să meargă în Egipt pentru a se întâlni cu cei evacuați

„În mai puțin de o oră, premierul Marcel Ciolacu urmează să ajungă la Baza Aeriană 90, de unde va decola cu o aeronavă militară către Egipt. Va ajunge la Cairo, acolo unde se va întâlni cu cei 93 de români care au fost evacuați din Fâșia Gaza prin punctul de trecere al frontierei Rafah.

Potrivit informațiilor pe care le dețin, premierul ar urma să petreacă în jur de o oră cu românii în Cairo, după aceea ar urma să poarte și câteva discuții cu oficialitățile de acolo.

În această seară, în jurul orei 23:00 ar trebui să se întoarcă în țara noastră și va ateriza tot pe Baza Aeriană 90, deși inițial premierul ar fi vrut să călătorească în aceeași aeronavă cu cei 93 de cetățeni români evacuați. Din cauza măsurilor de securitate acest lucru nu este posibil, totuși, românii vor ajunge și ei tot în această seară acasă cu o aeronavă de tip civil Tarom, dar care va ateriza tot pe Baza Aeriană 90.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De menționat este faptul că mâine le-a fost acordată dreptul să treacă încă 51 de români prin frontiera Rafah din Fâșia Gaza către Egipt. Aceștia vor fi duși de reprezentanți Ambasadei României tot la Cairo. Ei vor ajunge în țara noastră, cel mai probabil, în cursul serii de mâine.

Inițial, 260 de români au cerut să fie evacuați din Fâșia Gaza, însă, deși primul lot ar fi trebuit să numere 103 cetățeni români au ajuns doar 93 de persoane la graniță.

Am întrebat autoritățile ce s-a întâmplat cu cei 10 români care nu au fost evacuați și mi s-a spus că aceștia nu au ajuns la frontiera de la Rafah. Nu se știe în momentul de față dacă ei nu au reușit să ajungă la graniță sau dacă s-au răzgândit între timp.”, transmite Claudia Costandiș, reporter Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si