Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a comentat la cald anunțul privind moartea lui Aleksei Navalnîi. Liderul de la Kiev a spus: „În mod clar, a fost ucis de Putin”, potrivit Meduza.io.

Citește și: Opozantul rus Aleksei Navalnîi, declarat mort în închisoarea din interiorul Cercului Arctic: ”A fost o crimă”

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit vineri în închisoarea din regiunea arctică unde efectua o pedeapsă de 19 ani de detenţie, relatează presa internațională.

Anunțul șocant a fost făcut chiar de Serviciul penitenciar al regiunii Iamalo-Neneţ într-un comunicat: 

 ''La 16 februarie 2024, în centrul penitenciar nr. 3, deţinutul Navalnîi A.A. s-a simţit rău după o plimbare şi aproape imediat şi-a pierdut conştienţa.(...) Cauzele morţii sunt în curs de a fi stabilite'', spun oficialii ruși.

Cum a murit Aleksei Navalnîi 

Personalul medical ar fi fost chemat de urgență, dar medicii nu au reuşit să îl resusciteze pe Navalnîi, spun autoritățile ruse.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Au fost efectuate toate procedurile de reanimare necesare, dar nu au dat rezultat pozitiv.

Medicii urgentişti au constatat decesul pacientului. Cauzele morţii urmează să fie stabilite", precizează Penitenciarul de la cercul arctic.

Activistul Aleksei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, ispăşea o pedeapsă pentru "extremism" într-o colonie penitenciară îndepărtată în zona arctică, în condiţii foarte dificile.

El a denunţat drept politice numeroasele sale procese, considerându-le o modalitate de a-l pedepsi pentru opoziţia împotriva preşedintelui Vladimir Putin.

Aleksei Navalnîi, otrăvit "de oamenii lui Putin" cu câțiva ani în urmă

În august 2020, liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent chimic neurotoxic din grupa noviciok, a anunțat guvernul german, țara unde Navalnîi a urmat tratament anti-toxic.

Noviciokul este o neurotoxină despre care s-a mai vorbit și în cazul otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia, în 2018, în Marea Britanie.

Aleksei Navalnîi a fost tratat într-un spital din Berlin, după ce și-a pierdut cunoștința în timp ce era la bordul unui avion ce decolase din orașul siberian Tomsk.

Înainte de îmbarcare, opozantul rus băuse un ceai la o cafenea din aeroport.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Siebert, a afirmat că este „uluit” de faptul că Aleksei Navalnîi a fost, în Rusia, victima unui atac cu neurotoxină.

„Guvernul federal condamnă acest atac în cei mai fermi termeni posibili”, a spus Siebert. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si