Close sidebar
Close sidebar

A lasat in urma fascinanta Venetie si s-a mutat la Sibiu. Povestea unui italian, cucerit de tara noastra: "M-am indragostit de orasul acesta si am ales sa raman aici"

In timp ce multi romani si-au gasit o viata mai buna in Italia, noi am gasit un italian indragostit de Romania. Asa se face ca un maestru bucatar din Peninsula a lasat in urma fascinanta Venetie si s-a mutat la Sibiu. Pentru el, Romania este tara tuturor posibilitatilor si, totodata, locul unde se simte "acasa".

,


DISTRIBUIE
acest articol

Fascinat de arta culinara, Manuel Betto Pecori a fost bucatar sef in restaurante de lux din Italia si a gatit chiar si la renumitul Festival de Film de la Venetia. In Romania a ajuns pentru prima data in urma cu patru ani. Atunci a primit o oferta de la un restaurant din Sibiu si trebuia sa stea doar o saptamana in tara noastra .Numai ca, s-a indragostit de plaiurile mioritice.

„Sibiul este pentru mine este un oras plin de istore, plin de cultura si imi place foarte mult si m-am indragostit de orasul acesta si am ales sa raman aici. Nu castig mai bine ca in Italia, dar traiesc mai bine aici”.

Cand a hotarat sa se stabileasca in Romania, Manuel a avut de ales intre familia lui din Italia si linistea pe care i-o oferea tara noastra: „familia a fost un pic asa si asa.

Vezi ca acolo este periculos, este asa, dar de fapt e chiar linistita Romania”, mai spune el.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Nu doar linistea l-a fascinat pe maestrul bucatar, in Romania. Manuel a descoperit gustul legumelor si fructelor romanesti care sunt cu totul deosebite si din care poate prepara cele mai savuroase bucate.Asa ca de multe ori isi incepe ziua la piata.

De cand s-a stabilit la Sibiu,Chef Manuel a invatat sa gateasca si preparate traditionale romanesti: Mie imi place foarte mult sa gatesc ciorba de burta si imi place sa mananc ciorba de burta.

Nu ma descurc prea bine cu sarmalele, nu am manualitatea. Stiu sa fac, dar nu a chiar manualitatea cum poate sa aiba o batranica romanca asa cum invarte frunzele de varza”.

Nu se pricepe el la infasurat sarmale, dar italianul incearca sa le dezvaluie romanilor secretele artei culinare internationale: „incerc sa transmit o cultura de mancare un pic diferita, un pic mai sanatoasa, un pic mai noua.

Vad ca lumea incet, incet se schimba si intelege alt fel de cultura si de mancare, un pic mai sanatos”.

Asa ca, incet ,incet maestrul bucatar pune bazele propriei afaceri in tara care l-a atras ca un magnet si de care s-a indragostit iremediabil.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI