Fascinat de arta culinara, Manuel Betto Pecori a fost bucatar sef in restaurante de lux din Italia si a gatit chiar si la renumitul Festival de Film de la Venetia. In Romania a ajuns pentru prima data in urma cu patru ani. Atunci a primit o oferta de la un restaurant din Sibiu si trebuia sa stea doar o saptamana in tara noastra .Numai ca, s-a indragostit de plaiurile mioritice.
„Sibiul este pentru mine este un oras plin de istore, plin de cultura si imi place foarte mult si m-am indragostit de orasul acesta si am ales sa raman aici. Nu castig mai bine ca in Italia, dar traiesc mai bine aici”.
Cand a hotarat sa se stabileasca in Romania, Manuel a avut de ales intre familia lui din Italia si linistea pe care i-o oferea tara noastra: „familia a fost un pic asa si asa.
Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro
Nu doar linistea l-a fascinat pe maestrul bucatar, in Romania. Manuel a descoperit gustul legumelor si fructelor romanesti care sunt cu totul deosebite si din care poate prepara cele mai savuroase bucate.Asa ca de multe ori isi incepe ziua la piata.
De cand s-a stabilit la Sibiu,Chef Manuel a invatat sa gateasca si preparate traditionale romanesti: Mie imi place foarte mult sa gatesc ciorba de burta si imi place sa mananc ciorba de burta.
Nu se pricepe el la infasurat sarmale, dar italianul incearca sa le dezvaluie romanilor secretele artei culinare internationale: „incerc sa transmit o cultura de mancare un pic diferita, un pic mai sanatoasa, un pic mai noua.
Asa ca, incet ,incet maestrul bucatar pune bazele propriei afaceri in tara care l-a atras ca un magnet si de care s-a indragostit iremediabil.