Close sidebar
Close sidebar

A murit călugărița franceză Andre, cea mai vârstnică persoană din lume

Cea mai vârstnică persoană din lume, potrivit listei World Supercentenarian Rankings a Grupului de Cercetare în Gerontologie, a trecut în neființă.

Sorin Negru,

A murit călugărița franceză Andre, cea mai vârstnică persoană din lume

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cea mai în vârstă persoană din lume, călugărița franceză Sora Andre, a murit la 118 ani, informează Sky News.

Lucile Randon s-a alăturat ordinului creștin la vârsta de 41 de ani și a activat până la 108 ani, când s-a retras.

Care este secretul longevității călugăriței din Franța

Cea mai în vârstă persoană din lume, călugărița franceză sora Andre, a murit la în vârstă de 118 ani. Casa de bătrâni la care se afla a confirmat știrea marți, după cum a informat agenția de presă Reuters.

Sora Andre a spus într-un interviu că „Numai Bunul Dumnezeu știe” secretul longevității ei. Femeia și-a petrecut aproape toată viața în rugăciune și post.

Citește și: Imagini incredibile în Chișinău! Mai mulți tineri și-au legat un prieten cu scoci de copac pentru a ajunge virali pe rețelele de socializare

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Vorbind în 2021, când și-a sărbătorit 117 ani de naștere, sora Andre a spus că a încântat-o viața „atât de mult”, pentru că „i-a întâlnit pe toți cei pe care i-a iubit.

Sora Andre a trecut prin două războaie și două pandemii

Născută cu numele Lucile Randon în 1904, cu un deceniu înainte de începerea Primului Război Mondial, ea a luat numele de sora Andre când s-a alăturat unui ordin caritabil catolic în 1944, cu un an înainte de sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ea a supraviețuit nu doar războaielor mondiale, dar și celor două crize globale de sănătate- gripa spaniolă în 1918 și, în ultimii ani, COVID-19.

Vorbind în timp ce și-a sărbătorit cea de-a 117-a aniversare în februarie 2021, în urma unei probleme de sănătate, sora Andre a spus că moartea nu o îngrijorează. „Nu, nu mi-a fost frică pentru că nu mi-a fost frică să mor”, a comentat ea.

Acea zi de naștere a fost marcată cu un tort și o rugăciune. „M-a încântat atât de mult. I-am întâlnit pe toți cei pe care i-am iubit și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi le-a dat. Îi mulțumesc lui Dumnezeu", a spus călugărița atunci.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Sora Andre a fost cea mai în vârstă persoană în viață din lume, conform listei World Supercentenarian Rankings List a Grupului de Cercetare în Gerontologie.

Sora Andre: „Nu mi-a fost frică să mor”

[Sursa foto: Twitter]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI