Close sidebar
Close sidebar

A murit comentatorul sportiv Gheoghe Soana!

Gheorghe Soana, unul dintre cei mai cunoscuti comentatori de sport din tara a murit luni, 17 septembrie.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Gheorghe "GENU" Soana s-a nascut la Iasi, pe 11 iunie 1945 si a decedat la Bucuresti, pe 17 septembrie 2018. A fost general roman in rezerva, care a iubit in permanenta sportul, fiind specialist in rugby, box, scrima, gimnastica, handbal, karate traditional si fotbal. A invatat la Scoala Medie nr. 5 "ILIE PINTILIE" Iasi si a studiat apoi sectia de "Artilerie si Rachete" la Academia de Inalte Studii Militare de Comanda si Stat Major.

Dupa iesirea la pensie din armata, in 1995, a lucrat ca redactor sportiv la Radio Romania Iasi, timp de peste 20 ani. A colaborat la ziarul Evenimentul din Iasi, dar si la alte publicatii din Romania. In urma cu cinci ani s-a mutat de la Iasi la Bucuresti, cu intreaga familie, colaborand in continuare la posturile de radio din Capitala. A editat doua carti de sport, ele fiind "Dan Irimiciuc- Muschetarul de bronz" (in 2002) si "55 de ani de rugby la Iasi" (in 2007).


A muncit in presa sportiva din Romania pana in ultimul an de viata, fiind si membru al Asociatiei Presei Sportive din Romania de peste 20 ani. A dus numele Romaniei pe toate meridianele lumii, prin comentariile facute pe calea undelor. Din pacate, o boala necrutatoare l-a invins! Inmormantarea va avea loc la Bucuresti in ziua de joi, 20 septembrie 2018. 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI