Marele scriitor Dinu Săraru a murit sâmbătă, la vârsta de 92 de ani. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de scriitorul Ștefan Mitroi, pe contul său de Facebook. 

În urmă cu doar câteva zile, Alexandra Săraru, fiica marelui scriitor a postat un mesaj emoționant pe contul său de Facebook, iar la acel moment prietenii din mediul online i-au fost alături și i-au transmis numeroase mesaje de sănătate tatălui său. 

Dinu Săraru a murit la 92 de ani

În cursul zilei de sâmbătă, 2 martie, marele scriitor Dinu Săraru s-a stins din viață. Cel care a dat vestea tristă a fost Ștefan Mitroi, făcând anunțul pe contul său de Facebook. 

Citește și: Răsvan Popescu și-a lansat cel mai nou volum de proză la Iași. „Omul orchestră. Un jurnal altfel”, apreciat de critici literari și scriitori

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„A murit Dinu Săraru! În spatele acestei ferestre (casa omului de cultură- n.r.) am ascultat mii de poveşti. Dinu Săraru, cel care mi le spunea, a murit acum un sfert de oră!”, a transmis scriitorul Ștefan Mitroi pe contul său de Facebook, potrivit Agerpres. 

Cine a fost Dinu Săraru

Dinu Săraru şi-a început cariera jurnalistică la Radiodifuziunea Română. Potrivit Rador, între anii 1950 şi 1960 el a lucrat ca reporter la Redacţia Culturală, unde a desfăşut o bogată activitate de cronicar teatral.

Ulterior, Dinu Săraru a fost directorul Teatrului Mic și Teatrului foarte Mic din București între anii 1977 și 1990.

Romanele pe teme țărănești ale lui Dinu Săraru Niște țărani, Dragostea și revoluția și Clipa, i-au adus faima înainte de 1989. Ele au fost contestate de criticii literari după 1990, pentru adeziunea implicită la stilul romanului socialist, pe tema colectivizării.

Dinu Săraru este fondatorul Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală „Nişte ţărani” (1998), al revistei „Renașterea civilizației rurale românești” și al Institutului Național de Cercetare a Civilizației Rurale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si