În ultimele luni, ziaristul s-a simţit rău.

George Stanca a murit astăzi, în jurul orei 15.00, în urma unui stop cardio-respirator. El era internat la Spitalul "Sfânta Maria".

George Stanca s-a născut pe 7 mai 1947 în Buftea şi a absolvit Insititutul de Construcţii din Bucureşti. În timpul studenţiei, el a fost solistul formaţiei rock Odeon

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Pe lângă cariera literară, el a lucrat ca inginer de execuţie, în investiţii şi în proiectare. Debutul ca publicist a avut loc în 1971, în revista "Săptămâna" lui Barbu, fiind titular al unei rubrici de muzică pop-rock-uşoară.

A fost redactor la revista "Flacăra" şi membru fondator, alături de Adrian Păunescu şi Dorin Tudoran, secretar muzical al Cenaclului Flacăra şi reporter. În calitatea de secretar muzical de cenaclu, a fost cel care i-a descoperit/adus pe Mircea Vintilă, Dan Chebac, Adriana Aush, Radu Gheorghe, Mihai Diaconescu alias Anghel Mora şi alţii.

Cunoscut în mediul literar sub pseudonimul Ghenadi Strungar, George Stanca a fost condamnat în 2013 la un an de închisoare cu suspendare pentru plagiat, fiind acuzat că și-a însuțit în mod ilicit traducerea romanului Jurnal de Lev Tolstoi.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si