Sanda Manu, regizor și profesor universitar, a murit la vârsta de 89 de ani, iar regretele nu au contenit să apară.
Actrița Oana Pellea a făcut anunțul pe Facebook și a scris un mesaj emoționant: „Când îţi pleacă o parte din suflet…îl petreci în Tăcere. Bucata mea de suflet care a plecat la Domnul, astăzi, în Săptămâna Luminată…Doamna Sanda Manu… Tăcere. Rugă. Multă Iubire.

Citește și: Un actor celebru a leșinat pe scena teatrului în timpul unei reprezentații

Enormă recunoştinţă. Si iar…Iubire. Şi iar…tăcere. Sanda …Un bici cu vârful muiat în iubire. A învăţat generaţii la rând rigoare şi emoţie, inteligenţa actului scenic, bunul-simţ pe scenă şi bunul-simţ în viaţă, eleganţa, clasa, rasa pe care trebuie să le aibă un actor. Ne-a fost patru ani mamă, tată, profesoară, mentor, duşman, cel mai bun prieten- deci profesor ideal. Dumnezeu să-i ţină sufletul în Pace şi Lumină!”.

Citește și: Un celebru actor de la Hollywood și-a asfaltat singur groapa din fața casei. Vedeta s-a săturat să aștepte să fie reparată de autorități

Colegii au transmis mesaje pe rețelele de socializare

Și actorul Mihail-Gruia Sandu a transmis un mesaj: „în 1988, această Mare Doamnă m-a rugat să-i fiu asistent la clasa domniei sale de Arta actorului la IATC.;

de atunci am parcurs toate etapele( complicate) ale ceea ce pot numi pedagogie de teatru.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Este doliu în lumea actorilor. Un actor din filmul „Nea Mărin miliardarul” a murit

Curente, mode, “descoperiri” au trecut cum trec norii pe cer, dar esenţialul( cel învăţat de la Sanda) nu avea cum să se schimbe. Dar timpul( chiar dacă pare să nu existe!) cere totuşi tribut; eu am părăsit şcoala de teatru, iar Marea Doamnă a părăsit această lume, lâsându-ne (teatral) mai săraci, mai superficiali, mai lipsiţi de respect, credinţă, umor, bun gust şi rafinament!

Citește și: Este doliu pe scena muzicii. Un cunoscut cântăreț și compozitor a decedat

Toţi cei care au avut onoarea şi norocul să vă întâlnească vă vor iubi mereu şi vă vor păstra amintirea plină de lumină! Rămas bun, Sanda Manu!”.
Sanda Manu a fost câștigătoare a Premiului de excelență în anul 1993 (pentru pedagogie artistică) şi a Premiului pentru întreaga activitate în anul 2008 (regizor), acordate de UNITER.

Citește și: VIDEO- Interpretul de muzică populară Tiberiu Ceia a murit la vârsta de 82 de ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si