Desi prescrise la scara larga, acestea contin o substanta activa care poate da serioase tulburari cardiace. Medicii le recomanda celor care au apelat la cele doua produse mai mult timp sa isi faca un control cardiologic.

Citeste si: Urmăreai serialul Dallas? Uite cum arată și ce fac acum actorii tăi preferați din serial!

Substanta activa prezenta in cele doua medicamente este FENSPIRIDA.

Despre aceasta, producatorul francez a anuntat ca testele facute in laborator arata ca provoaca probleme cardiace grave. "Are potential de a determina tulburari de ritm la nivelul inimii care au potential malign, adica tulburari de ritm care se pot transform ain fibrilatie ventriculara si pot sa duca la moaorte subita", spun specialistii.

Eurespalul si Epistatul au fost recomandate intens de catre medici in tratarea bronsitelor si infectiilor respiratorii

Parintii si bunicii l-au cumparat frecvent pentru cei mici.

In medie, farmaciile au vandut cam 3-4 cutii pe luna, ceea ce inseamna mult pentru astfel de medicamente.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie din Piatra Olt a mers azi la muncă! A intrat în curtea instituției și a paralizat! A sunat de urgență la Poliție!

Oprirea de la comercializare a fost o decizie luata de Autoritatea Franceza a Medicamentului si transpusa apoi in toate tarile membre ale Uniunii Europene, pentru 9 medicamente ce contineau aceeasi substanta activa.

Dar 2 dintre ele se comercializau si in tara noastra dar au fost deja retrase de pe piata.

Din aceasta farmacie, de exemplu, s-au retras 8 flacoane de siropuri si 21 de cutii cu comprimate

Retragerea de pe piata a celor doua medicamente este doar o masura temporara, pana cand testele clinice vor arata mai multe despre efectele negative ale substantei active.

Citeste si: "Îmi făceam cumpărăturile liniștită, când m-a lovit din senin. A vrut să omoare copilul în fața mea"- O profesoară din Târgoviște i-a terorizat pe locuitorii din oraș!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si