Un studiu recent arată că suplimentele alimentare cu ulei de pește ne pot provoca probleme cardiovasculare care ne pun viaţa în pericol.

Citește și: Simptome și afecțiuni asociate cu prezența mucusului în materiile fecale

Efectele pe termen lung pot fi dezastruoase, potrivit Tabu.ro. Din cauza sângelui îngroşat, apar probleme cardiace care pot fi fatale.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

O cercetare, recent realizată în Marea Britanie pe peste 415.000 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, a arătat că, în anumite cazuri, aceste suplimente cu ulei de pește fac mai mult rău decât bine, arată sursa citată.

Aceste suplimente "pot aduce un risc cardiovascular neașteptat"

Aproape o treime dintre subiecți, care au fost monitorizați în medie timp de 12 ani, au declarat că au folosit în mod regulat suplimente de ulei de pește. 

În cadrul studiului, s-a arătat că uleiul de pește a ajutat doar persoanele cu boli de inimă existente, nu și pe restul.

"Nu știm exact modalitatea, dar ele pot aduce un risc cardiovascular neașteptat. Cel mai mare pericol este promovarea lor”, declară Claudiu Stoicescu, medic cardiolog.

Alte riscuri asociate consumului de suplimente cu ulei de pește

În cazul persoanelor fără probleme cardiace, utilizarea regulată a suplimentelor de ulei de pește a fost asociată cu un risc cu 13% mai mare de a dezvolta fibrilație atrială și cu un risc sporit cu

5% de a suferi un AVC, se arată într-un raport publicat de BMJ Medicine.

Alte riscuri asociate consumului de suplimente cu ulei de pește

Riscuri asociate consumului de suplimente cu ulei de pește

Totuși, acest supliment a fost util în unele cazuri: persoanele cu afecțiuni cardiace existente la începutul cercetării au avut un risc cu 15% mai mic de a trece de la fibrilația atrială la un infarct miocardic (atac de cord) și un risc cu 9% mai mic de a trece de la insuficiență cardiacă la deces atunci când au folosit în mod regulat ulei de pește.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si