„Cel mai mare pericol” Suplimentele cu ulei de pește pot avea efecte devastatoare asupra organismului! Tot ce trebuie să știi despre acesta înainte de a-l consuma
Anumite suplimente alimentare pot duce la probleme cardiace fatale, spun oamenii de știință. "Consumul pe termen lung duce la îngroșarea sângelui", arată un studiu recent publicat în presa de specialitate.
O cercetare, recent realizată în Marea Britanie pe peste 415.000 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, a arătat că, în anumite cazuri, aceste suplimente cu ulei de pește fac mai mult rău decât bine, arată sursa citată.
Aceste suplimente "pot aduce un risc cardiovascular neașteptat"
Aproape o treime dintre subiecți, care au fost monitorizați în medie timp de 12 ani, au declarat că au folosit în mod regulat suplimente de ulei de pește.
În cadrul studiului, s-a arătat că uleiul de pește a ajutat doar persoanele cu boli de inimă existente, nu și pe restul.
"Nu știm exact modalitatea, dar ele pot aduce un risc cardiovascular neașteptat. Cel mai mare pericol este promovarea lor”, declară Claudiu Stoicescu, medic cardiolog.
Alte riscuri asociate consumului de suplimente cu ulei de pește
În cazul persoanelor fără probleme cardiace, utilizarea regulată a suplimentelor de ulei de pește a fost asociată cu un risc cu 13% mai mare de a dezvolta fibrilație atrială și cu un risc sporit cu
5% de a suferi un AVC, se arată într-un raport publicat de BMJ Medicine.
Riscuri asociate consumului de suplimente cu ulei de pește
Totuși, acest supliment a fost util în unele cazuri: persoanele cu afecțiuni cardiace existente la începutul cercetării au avut un risc cu 15% mai mic de a trece de la fibrilația atrială la un infarct miocardic (atac de cord) și un risc cu 9% mai mic de a trece de la insuficiență cardiacă la deces atunci când au folosit în mod regulat ulei de pește.