Close sidebar
Close sidebar

Aceste vase de gatit pot sa provoace cancer! Agentia de Protectie a Mediului a dezvaluit rezultatele cercetarii

O substanta care se gaseste in compozitia vaselor de gatit poate sa provoace boli grave, dupa cum arata un studiu efectuat de Agentia de Protectie a Mediului din Washington.

L. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Vasele de bucatarie care au un strat nonadeziv pot sa fie periculoase, daca sunt folosite atunci cand materialul este deteriorat si pot sa creasca riscul de aparitie a cancerului. Concluzia raportului de la Agentia de Protectie a Mediului din Washington este si mai ingrijoratoare decat atat. In studiu se arata ca utilizarea vaselor de gatit nonadezive si din teflon pot sa expuna persoana care le utilizeaza la efectele nocive ale acidului perfluorooctanoic, care se gaseste in compozitia acestora. Si in compozitia materialelor rezistente la apa si foc se gaseste aceeasi substanta.

Daca particule ale acidului perfluorooctanoic ajung sa fie ingerate, pot sa duca la dezvoltarea cancerului, slabirea sistemului imunitar si cresterea colesterolului. In studiile facute pe animale, s-a observat ca aceasta substanta duce la cresterea tumorilor hepatice, tumorilor pancreatice sau la nivelul organelor genitale. Nu in ultimul rand, acidul perfluorooctanoic duce la sterilitate.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

La achizitionarea vaselor de gatit si de bucatarie, se recomanda sa evitam teflonul sau aluminiul si sa ne informam despre substantele care sunt in compozitia vaselor pe care le alegem. Cele mai sigure vase sunt cele din ceramica, lut, sticla, inox si email. Vasele din email ar trebui sa fie verificate cu atentie si sa ne asiguram ca nu au nicio zbarietura sau ciubitura.

sursa: realitatea.net

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI