Close sidebar
Close sidebar

Acestea sunt cele 5 alimente "sfinte" in sezonul rece. Trebuie sa le consumi neaparat ca sa faci fata racelilor

Iarna, organismul are nevoie de vitamine si minerale pentru a face fata virusurilor si bacteriilor.


DISTRIBUIE
acest articol

In sezonul rece, ne scade rezistenta din cauza mai multor factori, precum frigul, dar si lipsa razelor soarelui, pentru perioade mai lungi de timp.

Banane
Un aliment hranitor, indicat pe perioada iernii, bananele, sunt bogate in fibre alimentare. Le poti consuma, cel mai bine, in prima parte a zilei, pentru ca ai nevoie de energie pentru intreaga zi.

Contin si pectina, un tip de fibra care te protejeaza contra fluctuatiilor de glicemie. Totodata, pectinele sunt indicate pentru ca mentin senzatia de satietate pentru mai mult timp.

Cereale integrale
Pe timpul iernii, corpul nostru are nevoie de zinc, mineral care ajuta la protejarea imunitatii. Zincul se gaseste incereale, care sunt bune si pentru ca usureaza digestia. Alte surse importante de fibre sunt prunele uscate.

in cereale se gasesc si fibre solubile, care ajuta la buna functioare a sistemului cardiovascular.

Importanti pentru protectia inimii sunt si antioxidantii, caci acestia ajuta la protectia contra radicalilor liberi.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Migdale

Cateva migdale pe zi iti vor asigura energia necesara pentru buna functionare a organismului. Contin magneziu, bun pentru sanatatea creierului si a inimii, dar si calciu, minerale sential pentru sanatatea oaselor.

Pentru ca sunt bogate in calorii, nu trebuie sa exageram cu consumul acestora, deoarece pot duce la acumularea de kilograme, mai ales daca esti predispus la obezitate. Au si vitamina E, buna pentru sanatatea pielii.

Citrice

Fructe care nu ar trebui sa ne lipseasca din meniul zilnic, citricele sunt un adevarat izvor de sanatate. Ata pentru ca sunt o sursa importanta de vitamina C. Un sistem imunitar puternic previne instaalrea infectiilor respiratorii desezon. Iar daca racesti, te vei vindeca mai repede. Daca nu iti plac citricele ca atare, le poti prepara sub forma de suc proaspat.

Peste gras
Un aliment pentru sezonul rece este si pestele gras, pentru aportul de acizi grasi Omega 3 si Omega 6.

Poti sa mananci macrou, sardine, dar si hering sau somon. Sunt indicate doua-trei portii de peste pe saptamana.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI