Act de terorism în România. Un bărbat din Brașov a fost reținut pentru 30 de zile pentru comiterea a mai multor acte de terorism. Printre infracțiunile comise, bărbatul se pare că avea legături cu diferite organizții teroriste din Orientul Mijlociu. De asemenea, individul realiza propagandă teroristă în mediul online.

Individ acuzat de terorism, în România. Bărbatul este în arest preventiv

Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile în cazul bărbatului din Brașov, acuzat de comiterea mai multor infracțiuni de terorsim.

Bărbatul se pare că a realizat, pe teritoriul țării, mai multe acte de terorism. Printre acestea, individul este acuzat de menținerea unor legături cu diferite organizații teroriste din Orientul Mijlociu, în vederea instigării la săvârșirea unui act terorist în România.

Un bărbat a fost arestat preventiv, în Brașov, pentru legături cu organizații teroriste

Un bărbat a fost arestat preventiv, în Brașov, pentru legături cu organizații teroriste

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

O altă infracțiune comisă de bărbat este propaganda teroristă din mediul online. Se pare că individul posta, la anumite intervale de timp, diferite materiale cu caracter terorist. Printre materialele postate în social media, se regăsesc videoclipuri și postări explicative despre procurarea și fabircarea unor explozivi, folosirea a diferite tipuri de arme și substanțe nocive, dar și despre cum oamenii pot susține organizațiile teroriste.

Bărbatul crea în mediul online propagandă teroristă pentru a își arăta susținerea față de actele de terorism comise de organizațiile teroriste din Orientul Mijlociu.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în cursul anului 2023, inculpatul și-a creat un cont pe o platformă de socializare prin intermediul căruia, în mod repetat, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale a adus elogii unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu și unor lideri ai acestora, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism. Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.I.I.C.O.T.

– Structura Centrală, I.G.P.R. – D.C.C.O.- Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism şi Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”. Acţiunea a fost realizată la sesizarea Serviciului Român de Informaţii, se arată în comunicatul transmis de D.I.I.C.O.T.

Citește și: VIDEO: Atac antisemit în Armenia! O sinagogă evreiască a fost incendiată

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Anca Țurcașiu, în culmea fericirii după ce a devenit bunică pentru prima dată la 54 de ani. Ce nume a ales pentru nepoțica ei: ”Înseamnă viață”- radioimpuls.ro

Individ acuzat de terorism, în România. Bărbatul este în arest preventiv

Individ acuzat de terorism, în România. Bărbatul este în arest preventiv

[Sursa foto: istockphotos]

Ce este un act de terorism?

Potrivit Legii nr. 535/2004 , orice activitate și/sau amenințare care pune în pericol securitatea națională este considerată o formă de terorism. Un individ este considerat terorist dacă a săvârșit sau intenționează să comită o infracțiune care pune în pericol securitatea națională.

Terorismul este interzis prin lege. Nerespectarea legilor atrage sancțiunile penale necesare, consemnate în Codul Penal. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si