Biserica jefuita in judetul Bacau, chiar in Postul Pastelui. Hotii au dat iama in lacasul de cult, unde au distrus mai multe icoane si au furat mai multe obiecte bisericesti. La plecare, indivizii au scris „satana” pe un covor cu ajutorul pulberii din extinctoare.

Jaful a avut loc la biserica din satul Slobozia, comuna Stanisesti. Oamenii, care locuiesc in apropierea lacasului de cult, sustin ca au auzit galagie in noaptea de joi spre vineri, insa nimeni nu a anunta Politia, scrie Desteptarea.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Spre dimineata, satenii au vazut ca biserica a fost vandalizata. Usa lacasului de cult era deschisa, iar inauntru totul era devastat. Martorii spun ca indivizii, care au dat spargerea, au distrus mai multe icoane si au furat din altar mai multe obiecte bisericesti. Apoi, la plecare, au scris pe un covor „Satana”, scrie Desteptarea.ro
„Au intrat prin fata. Au spart lacatul, au tras zavorul si apoi au fortat usa.

Au tras de icoane, au desfacut stingatoarele si au imprastiat tot praful din ele. Asa ceva aici nu s-a mai intamplat si nici n-am auzit sa fi fost prin localitatile apropiate”, a povestit preotul paroh Constantin Munteanu.

Revoltati, satenii spun ca hotii a profitat de faptul ca lacasul de cult nu are camere de supraveghere si nici sistem de alarma.

Politistii au ridicat probe si fac cercetari pentru depistarea vandalilor.

„Au fost sustrase doua cruci, patru suporturi ale unei carti Sfanta Evanghelie, doua sfesnice care se aflau pe masa altului bisericii, precum si patru suporti a cartii Sfanta Evanghelie, toate in valoare de 800 de lei”, a declarat inspector principal Gabriela Ciobanu, IPJ Bacau.
In acest caz, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru furt calificat si profanarea lacaselor de cult.

sursa foto: Desteptarea.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si