Close sidebar
Close sidebar

Adio cazari in statiuni de lux. Noi reguli pentru medicii care participa la congrese sponsorizate de companii farmaceutice

Medicii care participa la congrese sponsorizate de companiile farmaceutice, nu vor mai fi cazati in statiuni de lux si vor trebui sa faca dovada ca au calatorit exclusiv, in scop stiintific. Si studiile clinice vor fi mai atent verificate pentru ca situatii precum cele de la Arad, in care s-a vorbit despre faptul ca pacientii erau tratati ca niste cobai, sa nu se mai repete.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Un accident, asa numeste Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente cazul socant de la Arad. Tocmai pentru a evita astfel de studii cu efecte socante s-a decis ca toate sumele din sponsorizari sa fie la vedere.

Desi a fost doar un accident in foarte multi ani de cand se fac studii clinice in Romania, valoarea lui de exceptie, din pacate, ramane una foarte mare. Cineva acolo nu si-a facut treaba de control.

Bani grei au incasat medicii din Arad, care au inclus in studiu si persoane sanataose.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Sumele incasate de profesionisti pentru realizarea studiilor clinice sunt uriase. Pornesc de la 10-12 mii de euro si pot depasi lejer 60 de mii de euro. Practica a demonstrat ca uneori, astfel de activitati de cercetare nu erau altceva decat niste modalitati facile pentru rotunjirea buzunarelor.

Pentru ca nu doar o data anchetatorii au descoperit ca in spatele anumitor intalniri stiintifice se ascundeau de fapt recompense pentru medicii care colaborau cu industria farmaceutica, acum regulile se schimba.

Producatorii internationali de medicamente vor ca fiecare leu cheltuit sa fie justificat si facut public.

"Hai sa punem cheltuielile pe masa. Cine la ce congres a mers si daca acel congres chiar a fost congres sau era o excursie deghizata"

"Sa nu fie intr-o locatie de lux, intr-un resort, intr-un club de golf"

In plus, niciunul dintre participantii la congrese nu poate zabovi mai mult decat dureaza intalnirea stiintifica si trebuie sa faca dovada participarii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI