Close sidebar
Close sidebar

Adrian Oroș demisionează marți din funcția de ministru al Agriculturii

Adrian Oroș a anunțat că va demisiona din funcția de ministru al Agriculturii precizând că pentru premierul Florin Cîțu, „agricultura și industria publică nu au fost niciodată priorități”.

Madalina Grigore,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Azi îmi voi depune demisia din funcţia de Ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Pentru Premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi”, ca atare:
1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.
2. În PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură. Asta deşi în primul draft trimis la Comisie, în noiembrie 2020, PNRR conţinea un proiect complex pentru gestionarea apei în agricultură (irigaţii, desecare/drenaj şi sistem antigrindină), în valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Reţeaua de depozitare, procesare şi distribuţie a produselor româneşti, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR”, a postat Adrian Oroș, pe Facebook.

Citeste si: Ludovic Orban a demisionat de la șefia Camerei Deputaților. Fostul lider PNL va rămâne în Biroul Executiv al partidului

Ce părere are ministrul despre agricultura din România

Adrian Oroș a accentuat ideea de inexistență a determinării pentru „eradicarea activităţii samsarilor, a vânătorilor de subvenţii şi a pieţei negre", care afectează fermierii corecţi. „Astfel, orice subvenţie, orice formă de sprijin devine ineficientă”.

Ministrul Agriculturii a dorit să mulțumească tuturor celor cu care a colaborat, atât la elaborarea și implementarea anumitor proiecte precum: Programul de tranziție, Programul Național Strategic, dar și în activitatea sa de zi cu zi.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Citeste si: Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen vine luni la Bucureşti pentru a finaliza procesul de evaluare al PNRR

Ce a transmis ministrul

„Am avut onoarea şi norocul să cunosc oameni deosebiţi, profesionişti, atât în Guvern, în MADR sau în mediul asociativ.


M-am bucurat să pot promova pe pagina mea şi a ministerului, pe toţi cei întâlniţi în deplasările prin ţară, fermieri români care performează, care sunt exemple de succes. Am vrut să arăt că şi în România #SePoate!”, a mai scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Adrian Oroș a fost singurul ministru din actualul Guvern care l-a susținut pe Ludovic Orban în lansarea candidaturii la șefia Partidului Național Liberal.

Citeste si: Florin Cîțu, primul mesaj după alegerea ca șef al PNL. "Este o mișcare care va schimba România în bine. Adversarul nostru e PSD"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI