Mihaela s-a născut în România și de la vârsta de 16 ani se află în Italia, acolo unde s-a mutat împreună cu familia sa. În anul 2022, tânăra în vârstă de 36 de ani a câștigat un premiu important datorită afacerii sale, relatează stiridiaspora.ro.

Sper să fiu un exemplu pentru mulți, mai ales pentru femei", sunt cuvintele Mihaelei. Mai mult, românca are și un sfat pentru cei care se gândesc să renunțe la locul de muncă pentru a-și deschide propria afacere: „Suflecă-ți mânecile.

Și ține-te bine”.

Citește și: Explozia de la Crevedia. Două dintre victimele tratate în Italia se întorc în țară. Ce se întâmplă cu secțiile de mari arși din România? Anunțul ministrului Sănătății

Întregul parcurs al Mihaelei a înflorit după ce s-a încheiat izolarea din pandemie. Atunci, românca a decis să renunțe la job și să-și pună pe picioare afacerea la care a visat din totdeauna: „ Am început afacerea imediat ce s-a încheiat izolarea, cumpărând animalele și echipamentul, ajutată doar de familia mea”. Mihaela consideră că are noroc pentru că familia sa a fost mereu alături de ea. De asemenea, acesta a dorit să sublinieze că, până în prezent, statul italian nu i-au furnizat niciun sprijin. 

Mai mult, tânăra a precizat că principalul obstacol a fost cel financiar. „ Sprijinul vine doar de la companiile mari.  Cele mici trebuie să își suflece mânecile și să facă totul singure.

Acesta este un adevăr trist pentru mulț i”, a mărturisit Mihaela.

Mihaela crede că oamenii vor fi nevoiți să se întoarcă la viața dinainte de tehnologie

Românca a început să muncească de la vârsta de 18 ani. În prezent, domeniul ei se întinde pe o arie de zece hectare și găzduiește mai mult de 300 de animale, inclusiv 200 de găini, un cal, doi măgari, rațe, prepelițe și păuni.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Femeia începe fiecare zi prin a avea grijă de animale, hrănind găinile și „rezervând câteva momente pentru a se bucura de compania lor. A lucra alături de aceste creaturi este cu adevărat minunat”.

Mihaela Dinică se ocupă, de asemenea, cu creșterea puilor Araucana, o rasă originară din Chile, renumită pentru ouăle albastre pe care le depune. Numele acestei rase de pui provine de la poporul indigen Mapuche, cunoscut sub numele de Araucani, care se trăgea din regiunile centrale ale Chile și sudul Argentinei.

Le-a descoperit pe internet și a călătorit personal pentru a obține câteva exemplare pentru a le crește. În regiunea sa, Mihaela Dinică este singura care se ocupă de această rasă. Ea menționează că ouăle sunt nu doar gustoase, ci și cu un conținut redus de colesterol.

Afacerea româncei a fost premiată

Afacerea Mihaelei a fost recunoscută și premiată cu Oscarul Verde 2022, un premiu promovat de Giovani Impresa Coldiretti Toscana, care încurajează adaptarea și inovația în rândul noii generații de fermieri.

" Sunt convinsă că în următorii ani oamenii se vor întoarce la munca pământului ca în trecut. Iar numărul celor care vor face această alegere va crește și mai mult", a mai precizat Mihaela Dinică.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În perspectivă, planurile Mihaelei Dinică includ colaborarea cu alți fermieri locali și extinderea numărului de animale. Totodată, are în plan dezvoltarea unei ferme educaționale, care să implice școlile și instituțiile din regiune.

"Animalele dau uneori mai multă dragoste și satisfacție decât oamenii", a mai precizat românca.

Citește și: Cristiano Ronaldo le-a dat programul peste cap fotbaliștilor lui Al Nassr. Rutina și dieta lui au devenit obligatorii pentru coechipierii săi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si