In articol:
După ani întregi de muncă într-o multinațională, o tânără din Baia Mare și-a luat inima în dinți și a pornit propria afacere. A deschis o brutărie unde pregătește pâine cu maia, iar astfel a devenit rapid cunoscută în zona Maramureșului.
"Am învățat de pe internet, de pe youtube. Am găsit un tip din Statele Unite ale Americii care și el tot așa a început: într-un garaj să-și facă propria brutărie. Am stat și eu și soțul nopți întregi să ascultăm, să ne traducem, să învățăm cum se face pâinea cu maia", a declarat tânăra pentru Știrile Kanal D.
Povestea Teodorei a început în timpul pandemiei, atunci când toată lumea era în lockdown.
"Am făcut tot felul de cursuri, dar noroc cu pandemia că le-am putut face online. Am făcut cursuri de începători, după aceea cursuri de avansați și am început singură să învăț. Și acum studiez încontinuu, urmăresc alți brutari pricepuți din lume și le fur ideile.
Citește și: VIDEO Rețetă simplă de supă cu găluște
Citește și: Ardei umpluți: Rețeta ca la bunica. Ingredientul secret care dă tot gustul
Fostă angajată într-o multinațională, Teodora a învățat de pe internet cum să facă pâine cu maia
Chiar dacă lucra la o multinațională și câștiga bine, Teodora și-a luat inima în dinți și a renunțat la job.
"Încerc să-mi planific eu munca, așc cum cred eu că mi-e mai bine mie. Nu trebuie să ascult de nimeni, nu trebuie să mulțumesc pe nimeni, e mult mai ușor să lucrezi pentru tine. Dacă îți dorești ceva cu adevărat, prin muncă și perseverență se poate orice", a completat Teodora Barabas.
Pentru că pune dragoste în munca ei și rezultatele sunt pe măsură. Pâinile cu maia pe care le pregătește Dora au cucerit maramureșenii.
Citește și: Rețeta de zacuscă cu 10 kg de vinete și ardei copți: Cât timp se lasă la fiert?
"Rețeta e simplă: apă, sare, făină și mix de semințe. La această pâine atât folosim. Nu folosim drojdie, nu folosim alte prafuri"
Spre deosebire de cea clasică, pâinea cu maia are prețul ușor mai piperat, însă este 100% bio, ne asigură ea.
sursa foto: Facebook