Insa in magazine o gasim de multe ori adusa din import. Doi investitori straini au adus la noi exemplare care s-au aclimatizat perfect la o ferma din judetul Sibiu. Cei doi crescatori sunt considerati acum cei mai mari crescatori de vaci Angus din Europa.

Doi elvetieni au adus in Romania in 2008 primele exemplare de vaci din rasa Aberdeen Angus. Astazi ferma de pe Valea Hartibaciului este cunoscuta in toata lumea.

Citeste si: Un sport extrem devine tot mai apreciat printre amatorii de adrenalina pe munte: off road-ul pe traseu de iarna.

Elvetienii au descoperit ca pe pasunile din zona exista conditiile perfecte pentru a creste aceste animale.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Exemplarele au nevoie insa de spatiu. Ferma din zona Sibiului se intinde pe 10.000 de hectare si numara 8.000 de capete, cu linii genetice aduse din Germania, Scotia sau Irlanda.

Citeste si: Producătorii din România ignorați în dauna produselor din afară! La sat găsim totul mai ieftin și mai bun, dar preferăm să cumpărăm de la străini!

Carnea de vita Angus este apreciata in toata lumea pentru calitatile sale.

Daca la inceput strainii erau reticenti cand auzeau de carnea de vita de la noi din tara, in timp lucurile s-au schimbat.

Carnea de vita care provine din ferma sibiana se gaseste astazi in multe restaurante si magazine din straintate. Investitorii elvetieni lucreaza in parteneriat si cu alti crescatori romani. In registrul genealogic de la noi din tara sunt inregistrate peste 40.000 de vaci din rasa Angus.

Citeste si: S-a aflat cine este femeia bătută cu bestialitate de cei doi bărbați la Dej! Ce spun polițiștii despre ea și ce a REFUZAT să facă imediat după bătaia încasată!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si