Afacerea infloritoare adusa de niste elvetieni in Romania! Au facut milioane cu ea!
Gustoasa si sanatoasa, carnea de vita Angus incepe sa fie tot mai cautata si de cunoscatorii romani.
Insa in magazine o gasim de multe ori adusa din import. Doi investitori straini au adus la noi exemplare care s-au aclimatizat perfect la o ferma din judetul Sibiu. Cei doi crescatori sunt considerati acum cei mai mari crescatori de vaci Angus din Europa.
Doi elvetieni au adus in Romania in 2008 primele exemplare de vaci din rasa Aberdeen Angus. Astazi ferma de pe Valea Hartibaciului este cunoscuta in toata lumea.
Elvetienii au descoperit ca pe pasunile din zona exista conditiile perfecte pentru a creste aceste animale.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Exemplarele au nevoie insa de spatiu. Ferma din zona Sibiului se intinde pe 10.000 de hectare si numara 8.000 de capete, cu linii genetice aduse din Germania, Scotia sau Irlanda.
Carnea de vita Angus este apreciata in toata lumea pentru calitatile sale.
Daca la inceput strainii erau reticenti cand auzeau de carnea de vita de la noi din tara, in timp lucurile s-au schimbat.
Carnea de vita care provine din ferma sibiana se gaseste astazi in multe restaurante si magazine din straintate. Investitorii elvetieni lucreaza in parteneriat si cu alti crescatori romani. In registrul genealogic de la noi din tara sunt inregistrate peste 40.000 de vaci din rasa Angus.